Martin Brodeur, verdens bedste ishockeymålmand gennem tiderne, tog sig en runde golf på Ry-Kildebjergbanen. Foto: Per Pedersen

Martin Brodeur, verdens bedste ishockeymålmand gennem tiderne, tog sig en runde golf på Ry-Kildebjergbanen. Foto: Per Pedersen

Canadiske verdensstjerner spillede golf i Ry

VM i ishockey, der blandt andet spilles i Herning, har 'dryppet' på Kildebjerg-Ry Golfbane

Frem til 20. maj spilles der VM i ishockey i Danmark. Og med en stor del af kampene afviklet i Boxen i Herning, har flere af deltagerne i det, der betegnes som den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund, været ude og spille golf. Blandt andet i Ry.

I sidste uge dukkede således fire repræsentanter for det canadiske VM-hold op på Kildebjerg Ry-banen. Planen var, at kvartetten skulle være en forløber for hele det canadiske hold, der havde bebudet sin ankomst tirsdag eftermiddag, men det canadiske hold endte med at svinge køllerne i Silkeborg i stedet.

Store stjerner

Der var dog masser af stjernedrys over de fire canadiere, der gæstede Ry, selv om der skal graves en smule i historiebøgerne.

En af de fire golfspillere var nemlig Martin Brodeur, der spillede for New Jersey Devils i NHL og af mange anses for en af verdens bedste målmænd gennem tiderne. Han førte New Jersey Devils til sejr i Stanley Cup i både 1995, 2000 og 2003. I sæsonen 2006-07 slog Brodeur Bernie Parents rekord på 47 sejre i en sæson, da han nåede i alt 48.

En af de andre spillere var Sean Burke, tidligere målmand for det canadiske landshold. Han spillede i 18 sæsoner for ni forskellige klubber i NHL. De to sidste mand i kvartetten var Matt Maccarone, der er national sportsmarketing manager hos Nike i Canada, og Scott Salmond fra NHL Canada - to personer med meget stor indflydelse på golfsporten.

cns

Publiceret 08 May 2018 09:30

SENESTE TV