Indehaver af Midtbyens Autoværksted Frank Nielsen og Per Brodersen sluttede på en tredjeplads i klasse 4 i DM 1 i Horsens. Foto: rallypics.dk-viggo.johansen

Indehaver af Midtbyens Autoværksted Frank Nielsen og Per Brodersen sluttede på en tredjeplads i klasse 4 i DM 1 i Horsens. Foto: rallypics.dk-viggo.johansen

FN Rally sluttede i toppen i 1. afdeling af DM i rally

Frank Nielsen fra Midtbyens Autoværksted i Skanderborg kørte en tredjeplads hjem sammen med sin gamle makker

 

Påskelørdag 31. marts, blev første afdeling af det danske mesterskab i rally kørt i området omkring Østbirk og Lundum, nordvest for Horsens.

 

Frank Nielsen, der har Midtbyens Autoværksted i Skanderborg, har i år i den ældre, men absolut potente, Citroén C2 R2 Max fået Per Brodersen fra Lem St. ved Ringkøbing tilbage i andenkører-sædet.

 

LÆS også: Nicklas Nielsen på toppen af podiet

 

Makkerskabet mellem Frank Nielsen og Per Brodersen er ikke nyt, da de sammen har flere mesterskaber på samvittigheden.

 

Inden starten frygtede Frank Nielsen, at det nok blev en hård sæson, hvor det ville blive vanskeligt at følge med de unge fremadstormende rallykørere i nye fabrikstrimmede biler.

Erfaringen gav pote

Men Frank Nielsens årelange erfaring, både på værkstedet, hvor han selv skruer bilen sammen, og mange timer bag rattet i samme bil, skulle dog vise sig at give pote, da startflaget endelig blev hævet ved start på årets første hastighedsprøver.

 

I første afdeling af DM i rally skulle køres otte hastighedsprøver, hvoraf de seks lå i det kuperede område nordvest for Horsens. Løbsledelsen havde fundet nogle meget udfordrende strækninger, og de snoede veje blev en udfordring for alle deltagerne.

 

Netop her kom Frank Nielsens og Per Brodersens årelange erfaring dem til gode. Hele dagen lå de placeret lige omkring top 10 i det 66 biler store felt, og ved mål kunne de bryste sig af en flot generel 11. plads, og gå hjem med pokalerne for en tredjeplads i klasse 4, som havde løbet største klasse med 16 deltagere.

 

Både Frank Nielsen og Per Brodersen er fuldt ud tilfredse med resultatet. Især set i lyset af, at de kæmpede det meste af dagen med en dårligt bremsende bil, og en enkelt gang oplevede, at bremsepedalen blot gik helt i bund i en nedbremsning.

En tur på værksted

Så inden næste afdeling af det danske mesterskab, som køres i Nordtyskland 21. april, skal bilen have en omgang service af både gearkasse og bremser på værkstedet hjemme i Skanderborg.

jesl

Publiceret 10 April 2018 11:00

SENESTE TV