Håndbold:

Nat og dag for Skanderborg

De to topkampe mod BSV fik meget forskellige forløb for U18-drengene

U18 drenge 1. division 
Skanderborg og BSV mødte hinanden to gange på kort tid i en direkte duel om førstepladsen. Det gav to meget forskellige kampe.
Kamp 1
BSV – Skanderborg Håndbold 28-32 (15-20)
1. divisions to ubesejrede mandskaber BSV og Skanderborg mødtes søndag eftermiddag i Bjerringbro. Skanderborg viste sig at være det bedste hold på dagen og vandt fortjent 28-32 efter pauseføring 12-14.
1. halvleg blev en lige affære, hvor afstanden på intet tidspunkt var mere end to mål mellem holdene. Angrebsmæssigt brillerede Skanderborg med flere individuelle aktioner anført af en vel spillende Mads Svangren, der scorede flere flotte langskudsmål. Men også BSV havde tur i den i angrebet og kom let til mange scoringer.
Det førte til, at træner Jesper Holm måtte ændre forsvarsformation til en 5x1 opdækning kort før pausen. Det skulle vise sig at være en god idé. Fra 2. halvlegs start gav 5x1 forsvaret hjemmeholdet angrebsproblemer. BSV afslutningerne blev mere presset og Salah Boutaf fik bedre betingelser for at redde skuddene.  Det gjorde han så i flere omgange.
I den anden ende bevægede Skanderborg spillerne sig samtidig bedre uden bold. Det gav plads på stregen, hvor specielt Andreas Søgaard fik lavet flere gode mål på flotte indspil. Pauseføringen blev på den konto udbygget til 15-20 og senere 21-27.
Det lignede en storsejr til Skanderborg drengene, men holdet tillod i slutfasen hjemmeholdets godt spilende Kristian Holm at komme til fadet i flere omgange og BSV spilleren scorede en række individuelle mål til sidst og reducere Skanderborgs sejr til 28-32.
Målscorere for Skanderborg: Mads Svangren 11 mål, Kristoffer Vestergaard 6, Andreas Søgaard 5, Lasse Aebeloe, 4, Frederik Iversen 3, Frederik Damgaard 1, Kristian Olsen 1, Lucas Eichwald 1.
 
Kamp 2
Skanderborg - BSV 22-27 (11-20)
U18-drengene skulle i søndagens returopgør mod BSV kæmpe for fastholdelse af førstepladsen i puljen. Efter en velfortjent sejr til Skanderborg sidste søndag, var der lagt op til endnu et brag af et top opgør - denne gang på hjemmebane.
Det var desværre BSV, der kom bedst fra start og udeholdet viste tydeligt, at de var klar til at kæmpe for revanche. BSV havde nemt ved at spille sig til gode chancer mod Skanderborgs defensiv, som ikke var klar fra start.
Det var samtidig en dag, hvor Skanderborg havde svært ved at finde angrebsløsninger og var klart generet af BSVs skæve 5-1 forsvar, som dæmmede op for Skanderborgs succes fra den første kamp med afslutninger fra Mads Svangren.
Efter at være kommet bagud med 2-6 efter 5 minutter, lykkedes det dog Skanderborg at komme tilbage i kampen og få reduceret til 7-8 efter 12 minutter. Herefter gik det stærkt. BSV scorede efter behag både i stationært angreb og via hurtige mål på tekniske fejl fra Skanderborg. BSV udnyttede effektivt deres chancer til mål og kunne gå til pausen med en føring på hele 11-20.
Efter pausen så det dog ud til, at Skanderborgs spillere gik på banen med fornyet kampgejst og vilje til at vende kampen. Lasse Aebeloe gik forrest med fight og vildskab og det lykkedes at reducere BSVs forspring til 4 mål efter 12 minutter, ikke mindst pga. Salah Boutaf, der holdt målet rent, og det forbedrede defensive arbejde gav nogle hurtige mål på kontra.
BSVs Jens Dolberg fik dog lukket udeholdets scoringskrise med et par scoringer. Skanderborg kæmpede videre og fik reduceret yderligere, så forskellen nu blot var 2 mål. Skanderborg formåede at holde denne forskel trods 2 hurtige udvisninger og en periode med kun 5 mand på banen.
 Tættere på sejret kom Skanderborg dog aldrig - i en kamp, hvor BSV lykkedes med at få lukket af for Skanderborgs spil. Til slut trak BSV igen fra, og øgede forspringet til slutresultatet 22-27. Trods en 2. halvleg, som blev vundet med 11-7, måtte drengene hermed indkassere sæsonens første nederlags.
Næste kamp spilles på hjemmebane på onsdag, hvor gæsterne er Fredericia.
Målscorere: Lasse Aebeloe 6, Andreas Søgaard 4, Kristoffer Vestergaard 3, Mads Svangren 3, Frederik Iversen 2, Frederik Damgaard 2, Kristian Olsen 1, Lucas Eichwald 1.
Redningsprocenter for Skanderborg: Salah Boutaf 32 procent, Tobias Nordahl 14 procent.
 

Publiceret 14 November 2017 11:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV