Josef mødte landsholdet:

MEGA-STORT

11-årig dreng fra Hørning interviewede fodboldstjerner med seriøse og sjove spørgsmål - det hele foreviget på video

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

“Hvem har det største hoved på landsholdet.”
Reporteren har lige stillet sit spørgsmål og rækker mikrofonen over til landsholdsspiller i fodbold, Pierre-Emile Højbjerg, der tager spørgsmålet i stiv arm.
Det er 11-årige Josef Haitham Abuna fra Hørning, der spørger med et stort smil på læben.Scenen var Marienlyst Hotel ved Helsingør, hvor landsholdet var samlet til træning før landskampen.
Josef var inviteret af DBU, fordi han havde vundet en konkurrence om at spille rollen som juniorrapporter for en dag med ret til at interviewe alle landsholdsspillerne.
Inspirationen til spørgsmålet om det største hoved kom faktisk fra en anden landsholdsspiller, Viktor Fischer, der havde foreslået Josef, at han stillede det spørgsmål til netop Pierre-Emil Højbjerg.
Det var folkene fra DBU, der havde opfordret Josef til at stille nogle sjove spørgsmål. Det kunne han ellers ikke drømme om, fordi han er en velopdragen, høflig og super-charmerende dreng, Lokalavisen mødte i hjemmet på Stentoften i Hørning for at høre nærmere om hans oplevelser.
“De første, jeg mødte, var Viktor Fischer og Pierre-Emile Højbjerg, som spurgte, om det var mig, der skulle være juniorrapporter. Jeg har aldrig været så tæt på landsholdsspillerne, og jeg blev mega stolt, og for mig var det grænseløst spændende,” siger Josef stadig benovet og beæret over at møde sine idoler på tætteste hold.
Den glade Hørning-dreng har svært ved at få armene ned igen.
“Det blev en lang, men fantastisk dag på Sjælland og Marienlyst, og det er en af de bedste oplevelser i mit liv, og jeg er sygt taknemmelig over at have været med til det,” siger han.
Josef blev fulgt på sin spørgerunde af en videofotograf fra DBU.
“Jeg havde fået at vide, at jeg ikke skulle være genert, men jeg var måske alligevel lidt nervøs, da jeg stod med mikrofonen og skulle interviewe,” husker Josef.
Han klarede det dog virkelig flot, og han føler sig også rigtig godt behandlet af landsholdsspillerne.
“De var virkelig søde, og jeg fik deres autografer på en trøje, ligesom der blev taget billeder af mig og spillerne,” lyder det stolt fra Josef.
Josef havde fået lov til at tage tre kammerater med, ligesom en pædagog fra Hørning Juniorklub var med. Forud havde Josef forberedt sig grundigt på at lave spørgsmål med inspiration fra både kammerater og klubbens folk.
Josef elsker fodbold, og han har allerede været til landskamp to gange. Han spiller selv i Hørning IF på A-holdet i sin aldersklasse, og Josef har allerede spillet fodbold i seks et halvt år.

Publiceret 14 November 2016 12:00