Sølund Musik festival er reddet - i hvert fald for nu. Et forslag om at fjerne almennyttige foreningers mulighed for at søge momskompensation er droppet. Foto: Grethe Bo Madsen
Sølund Musik festival er reddet - i hvert fald for nu. Et forslag om at fjerne almennyttige foreningers mulighed for at søge momskompensation er droppet. Foto: Grethe Bo Madsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sølund Musik Festival slipper for mere bøvl

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) oplyste i sidste uge, at regeringen dropper det omstridte finanslovsforslag om at fjerne almennyttige foreningers momskompensation

Det er en meget lettet Lasse Mortensen, formand for Sølund Musik festival, der onsdag i sidste uge endelig kunne tage en dyb indånding og se fremad.

Beskeden om, at den ordning, som giver velgørende foreninger mulighed for at søge om momskompensation, nu får lov til at bestå, har han ventet på med længsel.

Bortfaldt ordningen ville det koste festivalen op til 350.000 kroner årligt, og det ville få katastrofale konsekvenser.

”Et ekstra smæk i hovedet på os. Det var min første tanke. Det kom lige i kølvandet på en meget lang periode, hvor vi sammen med lokalbefolkningen, frivillige og lokale medier har kæmpet for ledsagelse til udviklingshæmmede på kommunale bosteder. Nu var det endelig på plads. Nu skulle vi endelig til at udvikle festivalen og så: SMÆK!”

Lasses første reaktion var at skrive til Folketingets Finansudvalg og til en række af de politikere, der har været med til at kæmpe sammen med Sølund om udviklingshæmmerdes ret til kendt ledsagelse.

”Folket har en stemme”

”Jeg kunne ikke forestille mig, at sådan et forslag kunne skabe flertal,” forklarer han.

”Så jeg har ventet på meldingen fra skatteministeren. Og nu er det svært at få armene ned i vandret stilling igen,” griner han.

”Jeg er glad og dybt taknemlig for støtten fra bestyrelsen og vores 2200 frivillige. Det er deres kæmpeindsats, som hvert år skaber en fantastisk festival. De er helt enestående,” siger han.

Også Robert Hinnerskov, generalsekretær i ISOBRO, brancheorganisationen for danske indsamlings organisationer, havde det store smil fremme onsdag.

”Vi er rigtig glade. Både vores medlemsorganisationer, men også rigtig mange politikere har gjort en stor indsats for at gøre opmærksom på, at det var et dårligt og ugennemtænkt forslag, som ville ramme nogle af dem, der faktisk gør et stort uegennyttigt arbejde for at hjælpe andre mennesker,” siger han.

”Uden alle de aktører, var forslaget ikke taget af bordet. Det viser, at vi har et demokrati der fungerer: Folket har en stemme og beslutningstagerne kan godt høre den.”

lille
lille

Publiceret: 10. Oktober 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere