Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Ry var udgangspunkt og organisator for den lokale landsindsamling - ligesom i Stilling, Skanderborg og Galten. Foto: Boll-
Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Ry var udgangspunkt og organisator for den lokale landsindsamling - ligesom i Stilling, Skanderborg og Galten. Foto: Boll-
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ry samlede 8300 kroner ind til socialt udsatte

Men Kirkens Korshær ku’ mægtig godt tænke sig flere indsamlere

Sa Kirkens Korshær i Galten, Stilling, Skanderborg og Ry samlede ind til landets socialt udsatte søndag 26. november, fik seks indsamlere i Ry samlet 8305 kroner ind.

 

Det er en lille tilbagegang fra den tilsvarende indsamling sidste år, hvor resultatet var godt 9000 kr..

 

Læs også: Kirkens Korshær indsamlede over 40.000 kroner

 

“Men vi er godt tilfredse med resultatet. Sidste år var vi det samme antal indsamlere, så er det i gennemsnit cirka 1000 kr. hver indsamler får med hjem,” siger Tove Kraag fra Kirkens Korshær i Ry.

 

De seks indsamlede fordelte sig med én i Svejstrup/Bjedstrup, én i Gl. Rye og fire i Ry.

Mange ledige ruter

Det siger sig selv, at det derfor langtfra var muligt at komme rundt til alle husstande. Og den er ingen tvivl om, at de lokale arrangører gerne vil have flere til at melde sig som indsamlere.

 

“Ja, det kan du lige tro. Men det er nok en svær tid på året, vi har fået tildelt til vores landsindsamlig, fordi mange har travlt med jul, banko og skoleeleverne sælger også ting,” siger Tove Kraag.

 

Hvad skulle I op på, hvis I skulle dække hele jeres område?

 

“Jamen ud over Ry så skulle vi også nå Låsby og Voerladegård. Nåede vi op på 50 indsamlere, ville vi være nået rigtig langt, og det ville være fuldstændig vanvittig flot. Men det tør jeg kun drømme om,” siger Tove Kraag.

Krise i Aarhus

Kirkens Korshærs landsindsamling er den sidste, der er kommet til. Og Tove Kraag går som kollegerne i nabobyerne i kommunen ud fra, at landsindsamlingen er tilbage ved samme tid næste år. Selv om der nogle steder i landet rumles med andre planer.

 

“Kirkens Korshær har fået indsamlingstilladelse, og den får man for tre år af gangen. Vi får også tildelt en bestemt dato, det kan vi ikke selv bestemme. Og da vi havde vores første landsindsamling sidste år, går jeg ud fra, at vi er tilbage i 2018. Men jeg ved, at det er anderledes i Aarhus, hvor man overvejer noget andet. Her havde man nemlig 300 indsamlere sidste år, men kun cirka 100 i år,” siger Tove Kraag.

Publiceret: 04. December 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg