Folketingspolitiker Britt Bager og formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, fik spørgsmål af eleverne på Realskolen.

Folketingspolitiker Britt Bager og formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, fik spørgsmål af eleverne på Realskolen.

Onlinechat med undervisningsministeren:

Merete Riisager skypede et smut forbi Realskolen

Skanderborg Realskole fik fint besøg af undervisningsminister Merete Riisager, MF'er Britt Bager og privatskoleformand Karsten Suhr

For andet år i træk tonede undervisningsminister Merete Riisager frem på storskærmen via en skype-forbindelse, da hun lagde vejen forbi Skanderborg Realskole i torsdags. Og også i år var hun meget villig til at svare på spørgsmål, der strakte sig vidt og bredt over flere emner.

 

Hvert år arbejder en stor del af eleverne på Skanderborg Realskole med Hele Verden i Skole, som hjælpeorganisationen Oxfam Ibis står bag, og det er efterhånden blevet en tradition, at emnet bliver afsluttet med et politikerbesøg, hvor eleverne kan stille spørgsmål.

 

LÆS OGSÅ: Ministerbesøg på Sølund

 

Stort set alle skolens elever var samlet i skolens hal, klar med de spørgsmål som de havde forberedt til undervisningsministeren, folketingspolitiker Britt Bager (Venstre) og formanden for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr.

 

"Hvad skal der ske med de unge, der ikke har høje nok karakterer til at komme ind på en ungdomsuddannelse," blev ministeren blandt andet spurgt om.

 

Og her kunne Merete Riisager fortælle, at der er en ny forberedende grunduddannelse på vej, hvor de unge kan få hjælpe til at blive dygtigere.

 

 

Et andet af spørgsmålene var, hvad Merete Riisager synes om reformer i folkeskolen, og her var svaret, at det er vigtigt ikke at lave reformer hele tiden, men at det nok er meget normalt, at skolen hele tiden ændrer sig.

 

Til gengæld havde ministeren også et spørgsmål til eleverne, nemlig hvor mange der gerne vil have mere bevægelse i undervisningen. Det er der mange, der gerne vil have at dømme ud fra skoven af hænder, der røg i vejret…

 

Før Merete Riisagers skypebesøg havde eleverne også mulighed for at stille spørgsmål til Karsten Suhr, formand for Danmarks Private Skoler, og Britt Bager, der er Venstres mediepolitiske ordfører.

For andet år i træk tonede undervisningsminister Merete Riisager frem på Skanderborg Realskoles storskærmen via en skype-forbindelse og diskuterede relevante spørgsmål med eleverne.

For andet år i træk tonede undervisningsminister Merete Riisager frem på Skanderborg Realskoles storskærmen via en skype-forbindelse og diskuterede relevante spørgsmål med eleverne.

Flygtninge og kæledyr

Britt Bager svarede blandt andet på spørgsmål om sin arbejdsdag og sit kæledyr, men også om flygtninge og ulandsbistand, og hun kunne fortælle, at hun selv sponsorer et SOS-barn, som derfor har fået mulighed for at gå i skole.

 

Hun forholdt sig også til, at mange unge føler sig pressede og lider af stress og præstationsangst, og her var hun helt klart en fortaler for værdien af at holde et eller flere sabbatår.

 

Karsten Suhr, der, inden han blev formand for Danmarks Private Skoler, har arbejdet både som lærer og skoleleder, blev spurgt om sin holdning til nationale test og PISA-undersøgelser, og han forklarede, at han ikke ser test som en straf, men en mulighed for at blive klogere og få et bedre overblik. 

 

cns

Publiceret 20 April 2018 11:45