AVK i Galten leverer rekordomsætning

Markant fremgang i ventil-koncernen. AVK slår egne rekorder

 
Med en omsætning på rekordhøje 4.766 millioner kroner og en vækst på 26 procent stormer AVK-koncernen frem og overgår langt de forventninger, der blev meldt ud for regnskabsårets 2016/2017. Indtjeningen er fulgt med væksten, og resultatet af primær drift er vokset fra 212,7 til 364,4 millioner kroner, hvilket er det bedste resultat nogensinde i koncernens historie,” skriver AVK-koncernen i en pressemeddelelse. Koncernen producerer ventiler inden for vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.
 

”Vores mål var at nå en omsætning på minimum fire milliarder kroner og en indtjening, der fulgte med. Så vi er naturligvis tilfredse med resultatet, meget tilfredse,” fastslår Niels Aage Kjær, der står i spidsen for koncernen.
 

Den markante vækst og den rekordhøje indtjening skyldes ifølge Niels Aage Kjær en lang række faktorer.
 
LÆS OGSÅ: Østjyske vandfirmaer vinder terræn
 

”Vi har generelt set en positiv udvikling i AVK markeder, men vi har samtidigt styrket vores position både på de mere modne markeder i Europa, USA og Australien og på emerging markets i Afrika og Asien, blandt andet gennem et bredere produktprogram og ved at sikre lokal tilstedeværelse gennem opkøb og etablering af selskaber. Samtidig fokuserer vi altid langsigtet gennem en konstant produktudvikling og markedsudvikling. Alt i alt placerer det AVK i en meget gunstig position og godt gearet til globalt at udnytte en vækst i markedet,” fastslår han i pressemeddelelsen.
 

AVK forudser, at markedets vækst fortsætter.
 

”På emerging markets i Afrika, Asien og Sydamerika er der et enormt behov for rent vand til borgerne og for at reducere det vandspild, der er i mange af disse lande, men også på de modne markeder er der et stort potentiale i at nedbringe et alt for stort vandspild. Tilsammen vil disse behov og potentialer fortsat generere en markant vækst og det globale vandmarked ventes at vokse med syv procent om året. I indeværende regnskabsår er vi godt på vej mod en omsætning på den rigtige side af fem milliarder kroner,” konstaterer Niels Aage Kjær.

Publiceret 28 December 2017 10:00

SENESTE TV