Normal løb med sejren

Disrupter-virksomheden Normal, løb med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year i region Midtjylland

I et usædvanligt stærkt felt af finalister løb butikskæden Normal, der har hovedkvarter i Skanderborg, onsdag aften med titlen som EY Entrepreneur of the Year i region Midtjylland.
Virksomheden, der er en vaskeægte disrupter på det danske marked har med raketfart spredt sig siden den første butik åbnede i 2013 og til i dag, hvor der er over 80 Normal butikker ikæden.
Læs også: Butikskæde bredes ud med raketfart
Juryen lagde vægt på, at der på ganske få år er præsteret stor vækst og at konceptet har bevist sit værd, oplyser arrangørerne, EY, i en pressemeddelelse. 
Normal blev sammen med de øvrige finalister, KPC Holding, Søstrene Grenes Holding, Tækkersminde og WhiteAway, hyldet ved et arrangement i Tivoli Friheden onsdag aften.
"Den regionale jury er enig om, at det, årets vinder har præsteret, er exceptionelt godt gået. Juryen hæfter sig blandt andet ved, at virksomhedens koncept, DNA og strategi er udviklet af serieiværksættere og folk med solid brancheerfaring. Det kan forklare, at de overhovedet har set en sådan mulighed, troet på den og evnet at føre den ud i livet – også med en vækststrategi, der rækker ud over landets grænser,” siger Jens Weiersøe Jakobsen, der er partner i EY og regionsansvarlig i EY Entrepreneur Of The Year for Region Midtjylland.
EY kårer hvert år Danmarks bedste vækstskaber, og i år består flere virksomheder adgangskravet til konkurrencen – også i Midtjylland, om end fremgangen i år er begrænset.
294 virksomheder lever i år op til de skrappe krav for at deltage i EY Entrepreneur Of The Year i region Midt. Det er en fremgang på blot en procent i forhold til 2016.
På landsplan har 1.361 virksomheder kvalificeret sig i til konkurrencen i år, og det er syv procent flere end sidste år.
”Efter flere års kraftig udvikling er fremgangen i antallet af vækstvirksomheder i Midtjylland i år mere afdæmpet, men vi holder det høje niveau. Bag væksthistorierne i de mange kvalificerede virksomheder står gode ideer, stærke produkter og flot indtjening. Årets vinder i regionen er et godt eksempel på en ung virksomhed, hvor proof of concept er på plads, væksten fortsætter, og der er stærke investorer med,” vurderer Jens Weiersøe Jakobsen.
”Vi ser virksomhedsejerne som rollemodeller, og mens hver vækstvirksomhed har sin egen historie og specielle karakteristika, så er der også fællestræk, som går igen – ikke mindst en stærk vision, vilje og vedholdenhed.”
Med sejren er Normal klar til landskåringen 30. november i København, hvor det bliver afgjort, hvem der skal repræsentere Danmark ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år.
-bo

Publiceret 02 November 2017 11:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV