Skanderborg kan nu også nydes syd for grænsen

Gudenåstemning på det danske mindretals bibliotek i Flensborg

Der var flere forskellige opgaver for den nye generalkonsul Kim Andersen og hans hustru, Birte M. Andersen, da de havde hver deres funktion på det danske mindretals bibliotek i Flensborg.
 
Kim Andersen kunne åbne den nye indergård på biblioteket, hvor man har fået en stor, flot Verner Panton sofa, som han opfordrede alle til at prøve samtidig med, at han officielt indviede de nye faciliteter.
 
Hans hustru kunne samme dag også åbne en udstilling fra Skanderborg, hvor hun sammen med en delegation fra kommunen havde sagt ja til at komme med en udstilling og et fremstød for området omkring Gudenåen.

Vikingen fra Fregerslev

Med fra Skanderborg var således næstformand for kulturudvalget Birte M. Andersen (V) samt bibliotekets chef Jørgen Bartholdy og til at fortælle om udstillingen 'Vikingen fra Fregerslev' museumsinspektør Merethe Schifter Bagge fra Museum Skanderborg.
 
De mange gæster var spændte på at høre om denne del af Danmark, og det gjorde ikke glæden mindre, at der også blev budt på friske sager fra Gudenåen.
 
Det bestod af diverse godt fra Det lille røgeri, der ligger ved Gudenåen, og som havde sagt ja til at deltage i dette fremstød syd for grænsen.
Er man alligevel syd for grænsen, kan man gratis komme ind og opleve udstillingen og resten af det store bibliotek på Norderstrasse 59, Flensborg.

Danskere på shoppingtur

“Vi har en del danske gæster på shoppingtur i Flensborg, som synes det er sjovt og spændende at høre om danske syd for grænsen og vores danske kultur her,” udtaler bibliotekschef Jens M. Henriksen i en pressemeddelelse.
 
På kommunens vegne var Birte M. Andersen også glad for at kunne bidrage med en udstilling, som består af både det historiske, men også det helt aktuelle om, hvad der findes omkring Gudenåen.
 
Med i festlighederne var også, at den nye generalkonsul i Flensborg, der er godt kendt med Skanderborg bidrog med historier fra egnen.
 
-jesl

Publiceret 13 September 2017 19:00

SENESTE TV