70 års fødselsdagen går med budgetforhandlinger

Jørgen Naut fylder 70 år i dag. I 32 år har han siddet i et byråd - nu er han klar til fire år mere

Af
Af Claus Sonne

I dag, tirsdag 12. september, fylder Jørgen Naut 70, men der er ikke tid til den store festivitas på dagen.
 
“Der er jo budgetbehandlinger, så vi fejrede dagen med familien i weekenden,” siger fødselaren, der er socialdemokratisk byrådsmedlem med hele 32 år på bagen som 'byrod'.
 
Jørgen Nauts navn er også at finde på listen over kandidater til efterårets kommunalvalg, og selv om han håber på at blive valgt igen, havde han gerne set, at der kom yngre kræfter til i byrådet.
 
“Vi har en lidt uheldig aldersmæssig uheldig sammensætning i byrådet. Der både mange ældre mænd samt mange offentlige eller tidligere offentlige ansatte. Det er ikke et specielt problem for Skanderborg, men det er ikke hensigtsmæssigt,” mener Jørgen Naut.
 
Han anslår, at han selv bruger cirka 20 timer om ugen på lokalpolitik.
 
“Der kan sagtens være mellem 500 og 1000 bilagssider til et møde, og hvis man vil være inde i de ting, og det vil jeg, man er med til at beslutte, så skal man gennem dem alle. Det har kostet mange søndage gennem tiderne,” siger han og smiler.

Smukfest-stop

Man går ikke galt i byen, hvis man betegner den tidligere ungdomsskoleleder i Hørning som en særdeles aktiv 70-årig. Men han er i gang med at skære ned på aktivitetsniveauet.
 
Det gælder blandt andet på Smukfest, hvor han gennem 30 år har været formand for Nautic Bar, i dag omdøbt til Woodstock, der simpelthen var opkaldt efter Jørgen Naut.
 
“Det har været fantastisk at være med på Smukfest i så mange år. Det var nogle af mine tidligere elever, der var med til at starte det hele, så jeg har fulgt med fra den første festival. Men jeg må erkende, at det er blevet for hårdt for mig at stå i baren. Jeg er typisk hjemme ved 5-tiden om morgenen og sover i fire timer, inden jeg tager tilbage, og det er min gigt ikke vild med. Så jeg tænkte, at det var passende at stoppe, når jeg blev 70,” lyder det.
 
Det er dog ikke sådan, at Jørgen Naut er færdig med Smukfest.

Som ungdomsskoleleder satte Jørgen Naut gang i flere udenlandske projekter.

Som ungdomsskoleleder satte Jørgen Naut gang i flere udenlandske projekter.

Idrætsformand

“Nej-nej ... Nu får jeg jo tid til at stå på den anden side af disken og snakke med stamkunderne,” siger han og griner.
 
Selv om han bor i Jeksen, i øvrigt i et hus han selv har tegnet og bygget, er og bliver Hørning Jørgen Nauts base. Han er således formand for Hørning IF, hvor han er med til at løbe et projekt for ældre borgere i gang.
 
“Der er rigtig mange ældre, der bare sidder derhjemme. Dem vil vi gerne have gjort aktive,” forklarer han.
 
For de fleste vil Jørgen Naut dog nok stadig være mest kendt som politiker, og han håber som nævnt på fire år mere som 'ombudsmand for borgerne'.
 
“Jeg elsker at beskæftige mig med politik, selv om 'gamet' er blevet anderledes,” fastslår han.

null

Publiceret 12 September 2017 20:00

SENESTE TV