Et smukt farvel til formand Claus

Efter ni år som formand for Skanderborg Festivalklub forlader Claus Visbye posten og ikke mindst sit hjertebarn

Af
Af Alexandra Bach

Hvert år kommer mange tusinde strømmende til Smukfest for at opleve musikken og den gode stemning. Bag det store maskineri, er der flere tusinde, der sørger for, at vi har en god fest.En af dem er Claus Visbye, som de sidste ni år har siddet som bestyrelsesformand. Og årets festival er ikke en hvilken som helst for ham, det er nemlig den allersidste ved roret.
 
“Det føles okay, for det er en beslutning, jeg har taget for lang tid siden. Selvfølgelig er det mærkeligt ikke at skulle være en del af det mere, men det handler om at gå på et tidspunkt, hvor det går godt, og hvor jeg har lyst til at prøve mig selv af i nye rammer,” siger han.

Blev voksen med festivalen

Claus Visbye har de sidste 15 år været en del af ledelsen, men faktisk blev han hevet ind i organisationen helt tilbage i 1994.
 
“Festivalen har været en del af hele mit voksenliv, så jeg er faktisk blevet voksen med denne her festival,” siger han.
 
Derfor betyder festivalen også meget for ham.
 
“Det har både været et hjertebarn, men også en livsstil. Det er en post med et stort ansvar for mange menneskers ve og vel og for en udvikling af en organisation og musikprogram,” konstaterer han.
 
Ifølge formanden er det heller ingen hemmelighed, at jobbet til tider har været svært.
 
“Det er en livsstil at være i sådan et job, og det er på mange måder et hårdt job, hvor der til tider er slid og slæb, men samtidig er det også et sjovt og spændende job,” understreger han.

Forlader jobbet stolt

Selvom Claus Visbye helst vil have, at andre udtaler sig om, hvad han præcist har gjort af gode ting for festivalen, så indrømmer han alligevel, at han går herfra med en følelse af stolthed.
 
“Jeg forlader en stærk organisation, et stærkt brand og en flot festival. Det er vi mange, der har været med til at skabe,” siger han ydmygt.
 
“Men det jeg er mest stolt af, i min tid som formand, er fællesskabet. Det er et “vi-værk”, og vi beviser gang på gang, at trods det at verden handler meget om mig, mig, mig, og rundsave på albuerne, så har mennesket brug for at være i fællesskab, nærvær og samvær med hinanden. For her snakker vi sammen og kigger hinanden i øjnene, og på den måde bliver man fyldt med energi og går glad ud i verden igen,” fortæller han.
 
Men hvad så nu?
 
“Jeg ved det ikke. Det, jeg kan, er noget med musik og kultur, så mon ikke, at det på en eller anden måde ender inden for det felt,” siger han.
 
“Men når det så er sagt, så bliver der også tid de næste måneder, til at koncentrere mig og være lidt mere nærværende med mine to drenge og kæreste.”
 
Selv om Claus Visbye stopper som formand, betyder det dog ikke, at han siger fuldstændig farvel til Smukfest.
 
“Jeg vil stadig komme på festivalen, men nu som gæst,” smiler han.

Publiceret 12 August 2017 22:00

SENESTE TV