Smukfest sagde farvel, tusinde tak - men ikke på gensyn - til Peter Belli

Af
Af Claus Sonne

Hvis der er en dansk musiker, der om nogen har været en del af ikke bare en eller to, men hele tre generationers lydbillede, så er det Peter Belli.
 
'Ulven', der er født i 1943, ja 1943, indtog fredag eftermiddag P3-teltet, og selv om der vel er årtier mellem, at P3 spiller Belli-sange, så lagde han teltet ned til nærmest sidste mand.
 
Belli indledte koncerten med at fortælle, at det snart var slut som musiker. Efter nogle numre fortalte han historien om, hvordan han for fem år siden var meget tæt på at stille rock-støvlerne permanent på grund af sygdom - og at han 28. december i år indstiller en karriere, der har varet i 64 år.
 
Var publikum tændt inden den besked, så blev resten af koncerten nærmest en hyldest af frontfiguren på scenen. Der blev jublet, brølt, hujet og sunget med, da Belli tog turen over København i en DC9 og ringende til Sylvias mor.
 
Da Belli og band sluttede med at lande den der DC9, udtrykte publikum ikke bare et ønske, men et kæmpe krav om at få noget mere at gå hjem på. Og en tydeligt rørt Peter Belli lukkede og slukkede sin sidste optræden på Smukfest med at fremføre 'Rock 'n' roll jeg gav dig mine allerbedste år', som han udgav på LP-plade i 1975.
 
Og så var der nærmest ikke et øje tørt blandt et modent publikum, der kendte alt, hvad der blev sunget - og som knuselskede det.
 
Og ja, Bellis stemme er (naturligvis) ikke, hvad den har været. Men charmen, folkeligheden og ærligheden ... Den er der stadig, og Peter Belli sagde farvel til Skanderborg på smukkeste vis.

null

Publiceret 11 August 2017 21:00

SENESTE TV