Et stjernesmukt bryllup

Smukfests bar Stjernen blev fredag kl. 13 forvandlet til et kirke. Joakim og Sarah Lassen havde nemlig valgt at gifte sig i netop dén bar, hvor de mødte hinanden for allerførste gang.

Af
Af Lene Dalgaard Andersen

Kærligheden startede i Stjernen og blev foreviget i Stjernen. For otte år siden faldt Joakim og Sarah pladask for hinanden, da de begge var på arbejde som frivillige i Stjernebaren til Smukfest. Derfor var det et oplagt sted at afholde deres bryllup, fortæller den nygifte brud.
”Vi blev inspireret af et par, som blev gift til Smukfest sidste år. Og så var vi så heldige, at Stjernebarens formand, Jens Sønderskov, kunne vie os, fordi han også er byrådsmedlem,” siger Sarah Lassen.
Brudeparret ønskede ikke et stort bryllup med masser af planlægning, så de kunne ikke forestille sig et bedre sted at sige ja til hinanden.
”Det hele er arrangeret meget spontant, så vi har ikke gjort os de store overvejelser om påklædning, menu og oppyntning,” siger bruden, der trods alt var iført en cremefarvet blondekjole.

Og der må kysses...

Og der må kysses...

Stjernekage, plastiktallerkener og hjerteballoner

Selvom giftefogeden ikke bar præstekjole, og de omtrent 40 gæster sad på træbænke under åben himmel, var der ingen tvivl om, at der foregik et ægte bryllup. Flere forbipasserende festivalgæster stoppede da også op for at overvære den smukke vielse.
I baren var bordene dækket af hvide papirduge, mens champagne boblede i de mange plastikglas. Men den traditionelle, tårnhøje bryllupskage var udskiftet med en lav, stjerneformet kage.
Nogle ceremonier er dog uundgåelige, når to personer skal erklære hinanden evigt troskab. Så traditionen tro sluttede vielsen med udveksling af ringe, kys og formelle underskrifter. Ifølge Jens Sønderskov var det et rigtig klogt valg at blive gift til Smukfest.
”Her har vi nemlig en utrolig lav skilsmisseprocent,” siger han et smil. Hvad det skyldes, ved han ikke, men han har et godt bud:
"Jeg gætter på, det skyldes giftefogedens kvalitet."

Vennerne var klar på sidelinjen med balloner, ris og konfetti.

Vennerne var klar på sidelinjen med balloner, ris og konfetti.

null

Publiceret 11 August 2017 15:00

SENESTE TV