Smukfonden støtter projekter med 274.000 kroner

Smukfonden uddelte igen i år støtte på årets festival til projekter og initiativer, der hjælper udsatte og ensomme rundt i landet

Af
Af Alexandra Bach

Siden 2014 har Smukfonden to gange om året, på henholdsvis Smukfest og generalforsamlingen, uddelt støtte til projekter rundt i hele landet for at fremme fællesskabet og afhjælpe udsathed og ensomhed. I år var ingen undtagelse, da talsmanden Poul Martin Bonde og Smukfondens bestyrelse, Jørgen Gaarde, borgmester i Skanderborg, Carsten Nørland, direktør i Royal Unibrew og Claus Visbye, formand for Skanderborg Festivalklub, var mødt op på Ambassaden for at tildele penge til tre projekter, der ifølge talsmanden støttes for at give noget af det overskud, som skabes på festivalen.
 
“Smukfonden støtter projekterne, fordi vi altid har oplevet, at Smukfest er skabt på overskudsenergi og fællesskab. Derfor er det oplagt at noget af det overskud, som vi kan lave sammen hernede, er med til at hjælpe dem, der har ondt i fællesskabet,” forklarer han.
 
Tre projekter var derfor mødt op torsdag eftermiddag på Ambassaden for at modtage støtte fra fonden.
 
Lasse Kramhøft fra duoen Djämes Braun var mødt helt særligt op for at donere det, som duoen havde fået i honorar for at spille på Smukfest, til Smukfonden, eller rettere sagt donere 50.000 kroner til Børnetelefonen, der er drevet af Børns Vilkår. De havde søgt støtte til nye tiltag som chatrådgivning om natten, flere frivillige og teknologisk opdatering.
 
“Vi synes, det er meget vigtigt, specielt efter sociale medier og internetmobnining. Derfor synes vi, det var nærlæggende at donere det til Børns Vilkår, så vi kan hjælpe de unge. De er trods alt vores fremtid,” siger Lasse Kramhøft.
 
Carsten Nørland fra Royal Unibrew overrakte herefter 50.000 kroner til Julehjælpskasser til socialt udsatte i Aarhus, der betyder, at 300 mennesker kan få en julekasse omkring højtiden.
 
“Smukfonden hjælper til at mennesker kan få en fantastisk jul, og det har alle jo fortjent, så det synes vi er et fantastisk formål,” siger han.
 
Borgmester Jørgen Gaarde fik også æren af at uddele 50.000 kroner til Projekt ung far på vej, som er et projekt fra Mødrehjælpen, der havde søgt støtte til at starte en særlig indsats op for unge sårbare fædre. To af tovholderne var mødt op for at modtage støtten.
 
"Vi er simpelthen altid glade for at modtage en donation til at kunne udvikle nogle af de nye ting, vi gerne vil lave, så det her hjælper os jo til at komme rigtig godt i gang. Organisationer som os, har jo ikke særlig mange penge til at udvikle sig, så det her er en rigtig god start til at komme i gang," siger Pernille Kristoffersen.
Camilla Hermansen tilføjer:
"Vi vil gerne udvikle et projekt, hvor vi kan tilbyde et sted, hvor unge vordende fædre kan få et netværk med andre, og hvor der er nogle fagpersoner, man kan bruge, men det primære er at komme og få et netværk. Vi har en lang historie for at have tilbud til unge gravide og unge mødre, men de unge fædre mangler også nogen at dele det med at skulle være ung far. Vi vil gerne tilbyde et sted, hvor man kan tale med andre og samtidig også kan række ud efter støtte eller hjælp, hvis man har behov for det."

Flere modtagere af støtte

Udover de tre projekter, som var mødt op på Smukfest, var der også andre, som fik støtte fra Smukfonden. Deriblandt Musikinstrumenter til Hørningskolen, som fik 12.000 kroner til skole- og fritidstilbud for primært udviklingshæmmede unge fra 0.-10. klasse. Også Madkassen på Stilling Skole fik 10.000 kroner, der skal gå til deltagerbetaling for børn i 0.-3. klasse af udsatte familier, der ellers ikke kan komme med på skolens meget populære koloni. Velkommen til DK fik 25.000 kroner, som er Red Barnet Skanderborgs projekt, der hjælper flygtningebørn og -unge med, tidligt i deres ophold i Danmark, at opbygge relationer og indgå i inkluderende fællesskaber med andre børn og unge. Landsforeningen Snak om det fik 50.000 kroner, "Snak om det... i familien" skal bryde fortielser og skabe åbenhed overfor børn og unge med familien ramt af eksempelvis psykisk sygdom. Red Barnet Silkeborg fik 6.500 kroner til deres Familieklub, som støtte til en udflugt for udsatte familier med børn mellem 5 og 12 år. SMART Recovery fik 10.500 kroner til Selvhjælp Aarhus til uddannelse af nye gruppeledere. Trivselsgrupper Skanderborg 10.000 kroner til støtte for opstart af ungegrupper på folkeskoler.
Næste uddeling er på festivalklubbens generalforsamling i januar 2018.

Publiceret 10 August 2017 20:30

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV