Låsby Kro:

Nu tror folket på kroen igen

Det går godt igen på den gamle kro i Låsby. Ifølge ejeren kan det mærkes, at tilliden er begyndt at vende tilbage

Af
Af Alexandra Bach

Dannebrog er hejst i flagstangen, og telefonen er begyndt at ringe igen på Låsby Kro. Efter en hård periode med to konkurser og en tvangsauktion går det nu fremad for kroen med Peter Have, der købte kroen sidste år, ved roret.
 
“Jeg har 60 procent bedre resultat på bundlinjen i første kvartal i år i forhold til samme kvartal sidste år. Og sidste år var der også overskud. Så det er godkendt,” siger Peter Have.
 
“Vi kan se, at folk begynder at tro på, at Låsby Kro kører igen. Sidste år havde vi ikke ret mange bookinger til konfirmationerne i år, men i år har vi rimelig mange bookinger til næste år. Så tilliden er begyndt at vende tilbage, og folk tror på, at vi er der næste år, og at vi ikke går konkurs igen. Den tillid, synes jeg da er enorm vigtig,” fortæller han.
 
Og tilliden kan i den grad mærkes. For hvor det før var gæster, der spiste på kroen, viser lokalsamfundet sig nu igen på den gamle kro.
 
“Før havde vi kun vores gæster om onsdagen, og der kom ikke nogle fra lokalområdet, men nu kommer der 30 til 50 mennesker hver eneste onsdag og spiser flæskesteg. Vi har også oplevet, at vi af og til må sætte skilte ud, fordi vi ikke har plads. Så kan man spørge sig selv, om det er godt eller dårligt, men det er også skidt at trække en masse mennesker ind, som man kun servicerer halvt. Så i stedet for at have 75 gæster, der går herfra med en træls oplevelse, så er det bedre, at der er 50, der går herfra og tænker, at det var i orden, og så siger det videre,“ siger han.

En ny DNA

“Jeg tror personalet, er ved at blive sindssyge oven i hovedet af mine to filosofier, som jeg arbejder med,” siger Peter Have og griner.
 
“Den ene er, at vi skal give vores gæster mere, end det de forventer at få, for de penge de godt vil bruge, og så skal vi gøre det nemt at være gæst på Låsby Kro, både på hotelværelserne og i restauranten. Så når jeg kommer ud i køkkenet og siger, hvad så drenge, nu skal vi lige huske det, så kan det godt være, at de tænker, den er god med dig. Men jeg tror på det, og det begynder i hvert fald at blive en DNA på stedet, at vi lægger os i selen for at give folk lidt mere end forventet."

Skilteskoven på billedet bliver aldrig pillet ned. Enten kan man lide det, eller så kan man ikke, fortæller Peter Have. Foto: Alexandra Bach

Skilteskoven på billedet bliver aldrig pillet ned. Enten kan man lide det, eller så kan man ikke, fortæller Peter Have. Foto: Alexandra Bach

Stadig som oldemors stue

Peter Have nævner, at der er lavet en masse nye tiltag. Blandt andet er menukortet blevet delt op i to spor. Et klassisk og kreativt for at give kokkene mulighed for at bruge deres kreative evner, men han understreger, at det stadig er muligt at få klassiske kroretter, for ifølge indehaveren, er der nogle ting, der aldrig må røres ved.
 
“Vi skal stadig holde fokus på, hvad det er for et sted. For det her sted skal aldrig nogensinde laves om. Det her skal være en autentisk kro, hvor der ikke er musik i højtalerne, hvor man kan høre bestik i tallerkenerne og snakken ved bordene. Det er den autentiske lyd, der var for 100 år siden. Det er også den, der er i dag, og det vil det være, så længe jeg er her,” siger han.
 
“Det kan godt være, at vi maler panelerne, men vi bevarer dem, og hvis vi skal have nyt tapet, skal vi ud og finde noget, der er tilsvarende. For folk skal blive ved med at komme ind i oldemors stue,” siger Peter Have.

Publiceret 19 May 2017 12:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV