Demokrati i Børnehøjde:

'Man behøver ikke være ens, for at være med, men vi bliver mere ens af at være i et fællesskab'

Der er lagt op til demokrati i børnehøjde, når Skanderborg blænder op for Børnefolkemødet til juni

Skanderborg Kommune har sat demokratiet for de yngste på dagsordenen. I samarbejde med FDF Friluftscenter Sletten, Kulturskolen Skanderborg og Ry outdoor Festival vil demokratiet få et stort fokus det næste halve år, og kulminerer i et decideret Børnefolkemøde til juni under Ry Outdoor Festival. 
 
50 børneambassadører fra 3.-5. klasser mødtes for nylig i Byrådssalen på Fælleden i Skanderborg for at kickstarte Børnefolkemødet, bruge deres fantasi, stemme og lytte til, hvad en ægte borgmester har at sige om demokratiet. 
 
“Børnefolkemødet er et vigtigt initiativ for kommunen. Vi ønsker at give børn en stemme og at involvere dem i den demokratiske proces - allerede fra de er små," siger borgmester Jørgen Gaarde i en pressemeddelelse til Lokalavisen.

Samarbejde og kreativitet

Børnene er fundet på Mølleskolen, Gl. Rye skole, Gudenåskolen, Skanderborg Realskole, Landsbyordningen Ejerbaunehøj og Stilling Skole.
 
På nogle af skolerne har der før kickstarten været workshops, hvor børnene selv har valgt at deltage som ambassadør for Børnefolkemødet.
 
Der kom mange holdninger for dagen ved det store fælles møde, hvor der blev delt meninger om for eksempel fællesskab.
“Fællesskab handler om gode venner – også med dem der er anderledes, lød det således fra en af de unge ambassadører, mens en anden klogt gjorde opmærksom på, at fællesskabet er for alle:
 
“Alle kan komme ind i fællesskabet, man behøver ikke være ens, men man bliver mere ens, når man er med i fællesskabet.”
 
Det er børneambassadørerne fra kommunens skoler, der har været med til at tegne Børnefolkemødets logo.
 
På samme måde er de medskabere af børnekonferencen om demokrati 26. april på Fælleden og en family camp i juni på FDF Friluftscenter Sletten, hvor Børnefolkemødet bliver et skelsættende tiltag under Ry Outdoor Festival - netop i året hvor demokratiet fejres over hele landet.
-srj

null

Publiceret 17 February 2017 11:00