Den hemmelige højtalerfabrik fik pris

Dynaudio er Erhvervsudvikler 2016, og det glæder at blive værdsat i baghaven, selv om markedet er globalt

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

“Vi er utrolig stolte af at blive peget på som en af dem, der har bidraget til udviklingen i Skanderborg Kommune.”
Sådan lyder det fra økonomidirektør Palle Winther, Dynaudio.
Han modtog forleden på virksomhedens vegne prisen som ErhvervsUdvikler 2016, som uddeleles af ErhvervSkanderborg.
Det er Palle Winther selv, der med et smil på læben lancerer bemærkningen om, at Dynaudio er den hemmelige højtalerfabrik rent lokalt.
“Skanderborg Kommune er ikke vores primære forretningsområde, men det er utrolig skønt at blive værdsat i baghaven,” siger Palle Winther.
Dynaudio blev overtaget af kinesiske Goertek i 2014, og siden er der investeret massivt i virksomheden.
Senest med åbningen af et nybygget og 1600 kvadratmeter stort testcenter med noget af verdens bedste lydudstyr. Et testcenter, der er placeret ved fabrikken i Skanderborg.
Investeringen i det 30 millioner kroner dyre testcenter samt en flytning af Dynaudios hidtidige kabinetfabrik i Vejle til Skanderborg har betydet en kraftig udvidelse af medarbejderstaben.
“Vi har flyttet medarbejderne med fra Vejle, og vi har øget funktionærstaben fra 60 til 120, hvoraf størstedelen er ingeniører, som er flyttet ind i det nye udviklingscenter i Skanderborg, hvorfra de forsøger at smække verdens bedste lyd ud på markedet,” uddyber Palle Winther.
250 af Dynaudios i alt 300 medarbejdere har base i Skanderborg.
Den kinesiske overtagelse af ejerskabet af Dynaudio fremhæver Palle Winther som baggrund for de sidste to års kraftige udvikling.
“Med Goerteks support økonomisk og teknologisk har vi nu musklerne til at realisere mange store potentialer, drømme og visioner fra Skanderborg og ud i verden.”
Dynaudios brand skal fortsat udvikles med Skanderborg som base.
“I 2017 har vi faktisk 40 års jubilæum, og vi har bestemt til hensigt at blive her i mange år endnu, for vi er en dansk virksomhed med stolte traditioner her i Østjylland. Det er en del af vores DNA og den del vil vi bære ind i fremtiden.”
Økonomidirektør Palle Winther ser dermed fortsat Dynaudio som en lokal spiller til trods for, at virksomhedens ansigt udadtil er hele verden.
“Vi er stadig den lidt hemmelige højtalerfabrik, men med dybe rødder i Skanderborg og en lang historie for at engagere os i lokalområdet, og det vil vi blive ved med,” siger Palle Winther.
Alle har kunnet indstille kandidater til prisen. ErhvervSkanderborgs bestyrelse har valgt tre nominerede, som foruden Dynaudio var Finn Brandt, Trancit og Toprent ved Kim Jørgensen og Anette Folker
Et bedømmelsesudvalg har udpeget vinderen. Det bestod af bestyrelsesmedlem i ErhvervSkanderborg og direktør ved AVK Gummi A/S Peter Lorentzen, Direktør ved Akva Waterbeds ApS Lars Brunsø, Sidste års vinder, direktør ved Skanderborg Park og bestyrelsesmedlem i ErhvervSkanderborg Charlotte Riberholt og Erhvervschef hos ErhvervSkanderborg Anja Ellersgaard Basse

Fra ErhvervSkanderborg, direktør Charlotte Riberholt, Skanderborg Park, og direktør Kent Nielsen, Jyske Bank. Foto: Per Bille, ry-foto.dk

Fra ErhvervSkanderborg, direktør Charlotte Riberholt, Skanderborg Park, og direktør Kent Nielsen, Jyske Bank. Foto: Per Bille, ry-foto.dk

null

Publiceret 10 January 2017 12:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV