Casper Bæk er klar til at rykke ud med hjælp indtil klokken 18 nytårsaftensdag, inden han selv skal hjem og fejre nytåret.
Du kan læse mere om beredskabet i Skanderborg her:
http://brandogredning.skanderborg.dk/

Casper Bæk er klar til at rykke ud med hjælp indtil klokken 18 nytårsaftensdag, inden han selv skal hjem og fejre nytåret. Du kan læse mere om beredskabet i Skanderborg her: http://brandogredning.skanderborg.dk/

Få dig et sikkert knald til nytår

Sund fornuft er vejen frem, når det handler om at komme sikkert ind i det nye år

Af
Anne Mathilde Friis Larsen

Hos Brand og Redning i Skanderborg er de som altid klar til at rykke ud mellem jul og nytår.
“Ja, vi holder ikke fri bare fordi, det er jul. Erfaringen viser, at det til gengæld heller ikke plejer at være nødvendigt at kalde flere folk på vagt. Der sker ikke mere i de dage, end der gør resten af året,” siger indsatsleder Jørgen Hansen fra Brand og Redning.
Opkaldene fra 1-1-2 kommer ind gennem politiets vagtcentral, som videresender dem til Jørgen Hansen og kollegerne, så de kan rykke ud med hjælpen.
“Brug din sund fornuft” er det første Jørgen Hansen svarer til spørgsmålet om, hvordan man kan undgå at få besøg fra Brand og Redning i julen.
“Det, der altid sker, er, at folk forlader alskens tændte lys i dekorationer og juletræer. Det er en dårlig ide. Hold det under opsyn, eller sluk det, når I går fra det,” siger han.
Når det kommer til fyrværkeri, gælder samme regel. Brug almindelig sund fornuft og følg de fem fyrværkeriråd i faktaboksen.

Ekstra ambulance til nytår

“Vi gør lidt ekstra i Skanderborg i forhold til, hvad vi plejer. I weekenderne og hen over nytåret sætter vi ekstra beredskab ind. Vi ved, hvor der kan være pres på beredskaberne og ud fra vores erfaringer er Skanderborg valgt som et af de steder, hvor vi sætter ekstra ind i denne tid,” siger Thomas Kristensen, fuldmægtig ved Præhospitalet i Region Midt.
Det betyder, at der vil være to ambulancer i Skanderborg om natten i stedet for kun en, som er det normale.
Præhospitalet har ansvaret for det, der sker med en patient inden vedkommende når frem til hospitalet. Det vil sige fra 1-1-2-opkaldet er viderestillet fra politiets vagtcentral til AMK-vagtcentralen, Akut Medicinsk Koordinations-vagtcentral, hvor der sidder sundhedsfaglige visitatorer, som kan give gode råd og sørger for at hjælpen kommer frem, og indtil patienten er afleveret på hospitalet.


Fakta:
Fem vigtige fyrværkeriråd:
Brug beskyttelsesbriller
Brug kun godkendt fyrværkeri
Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
Gå aldrig tilbage til en fuser
Kilde: fyrvaerkeri.dk
Læs mere om reglerne for affyring af nytårskrudt her: www.sik.dk/Forbrugere/Fyrvaerkeri

null

Publiceret 30 December 2013 11:30

SENESTE TV