Det er i planerne, at hovedindgangen til biblioteket skal flyttes for at skabe bedre forbindelse til Ramblaen, som altså stadig er et aktivt begreb. Arkivfoto
Det er i planerne, at hovedindgangen til biblioteket skal flyttes for at skabe bedre forbindelse til Ramblaen, som altså stadig er et aktivt begreb. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rådhusgrund-byggeri i enten tre eller fire etager

Miljø- og Planudvalget ønsker, at to forskellige modeller skal belyses

Så er arbejdet med at lave en lokalplan for rådhusgrunden i Hørning sat i gang.

 

Efter planen vil et forslag komme til politisk behandling og offentlig høring i foråret og med endelig vedtagelse til sommer.

 

LÆS OGSÅ: DEBAT: Hørning midtby er under udvikling

 

Miljø- og Planudvalget har besluttet, at der skal laves en miljørapport, der belyser to forskellige scenarier med henholdsvis byggeri i tre og fire etager.

 

Baggrunden for lokalplanarbejdet er byrådets beslutning om at sælge grunden til det lokalt forankrede Ejendomsselskabet Hørning Aps ved Bach Invest.

 

Vinderprojektet rummer en dagligvarebutik i forlængelse af de eksisterende handelsområde og med ejer og lejeboliger i op til fire etager, p-pladser og en mindre park. Desuden indtænkes der opholdszoner i friarealerne, der udvikler torvestrækningen.

 

Projektet ønskes udviklet i to etaper.

 

Første etape omfatter to bygninger på henholdsvis tre og fire etager med dagligvarebutik, 40 boliger, park samt p-pladser og -kælder.

 

Etape to omfatter yderligere to bygninger, begge med boliger - enten i tre etager med i alt 18 boliger eller i fire etager med i alt 24 boliger. Forskellen mellem de to løsninger skal belyses i en miljørapport.

 

I begge udgaver af 2. etape skal den eksisterende administrationsbygning rives ned. Der skal dog indrettes et fælleshus for Hørning i den gamle byrådssal.

Publiceret: 04. Januar 2018 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg