“Jeg kører masser af mountainbike,” siger Thomas Cordtz. Selfie
“Jeg kører masser af mountainbike,” siger Thomas Cordtz. Selfie
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Portræt af en spidskandidat: Thomas Cordtz vil ruske op i det politiske billede

UgeBladet præsenterer spidskandidaterne til byrådsvalget. Alle har fået de samme 10 spørgsmål. Personernes rækkefølge sker efter lodtrækning. I dag er det Det Konservative Folkepartis Thomas Cordtz.

Hvad/hvem fik dig til at stille op til byrådet første gang?

“Første gang jeg stillede op var i 2013. Jeg stillede op, fordi jeg ville slå et slag for skolerne oven på lock out'en og fordi jeg var bekymret over udviklingen i min hjemby, Ry, hvor flere og flere butikker stod tomme.”

 

“Der ud over syntes jeg erhvervslivet og herunder turismen, manglede en stemme i byrådet. Det gør de i øvrigt stadig.”

 

Hvad forventer du af de næste fire år, hvis du opnår valg? Nævn to-tre punkter.

?Jeg forventer først og fremmest en masse arbejde, men jeg glæder mig til det. Jeg vil levere en klar konservativ stemme i byrådet. Det har været savnet i mange år. Byrådet, minder til tider om en bestyrelse, hvor det kan være svært at se forskel på de enkelte partier. Der trænger til at blive rusket op i det hele.”

 

“Jeg vil have Skanderborg-modellen og kommunens alt for høje administrationsomkostninger på dagsorden. Driftsomkostningerne skal slankes, og der skal ryddes ud i de mange kommunale prestige-projekter. I stedet skal pengene bruges på bedre velfærd og skattelettelser.”

 

“Vilkårene for erhvervslivet skal også på dagsorden og så vil jeg arbejde for at kommunen får udarbejdet en ny samlet erhvervspolitik. Et aktivt og stærkt erhvervsliv er grundlaget for, at Skanderborg Kommune kan tilbyde den service og velfærd, som vi ønsker.”

 

Hvornår har du sidst brugt kollektiv transport? Hvilken?

“Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg brugte offentlig transport sidst.”

 

“Det sker sjældent, da jeg sammen med min kone og svigerfamilie driver Birkhede Camping i Ry, og da vi bor på campingpladsen. Jeg pendler ikke. Men jeg kommer rundt i bil eller på cykel. Offentlig transport bruger jeg mest, når jeg skal rejse længere - for eksempel på ferie.”

 

Nævn en film eller tv-udsendelse, der for nylig har gjort indtryk på dig og hvorfor.

“Jeg har med stor fornøjelse set de nye udsendelser om Danmarks historie med Lars Mikkelsen. Jeg mener, hver generation skal have fortalt Danmarks historie påny for at kende til sit ophav og vide, hvad man er rundet af. Det er vigtigt i en omskiftelig verden. Jeg synes DR har formået at gøre Danmarkshistorien levende og nærværende. Mine børn er ellevilde og har set udsendelserne flere gange.”

 

Har du ændret daglige rutiner for at afhjælpe Jordens klimaudfordringer, nævn gerne et eksempel.

“Nej, men jeg forsøger i det daglige at begrænse mit forbrug af for eksempel energi- og vand og er opmærksom på, hvad jeg lægger i indkøbskurven.”

 

Hvad spiser du til hverdag til morgenmad.

“Daglige rutiner og hvad jeg spiser, mener jeg hører ind under privatlivets sfære og kan næppe interessere nogen. Så det holder jeg for mig selv.”

 

Nævn din sidste gode ferieoplevelse.

“Ferier er for mig noget privat, hvor jeg slapper af og tilbringer tid sammen med min familie. Jeg har haft mange gode ferier, men deler dem som regel kun med mine nærmeste.”

 

I hvilket omfang bruger du de sociale medier, og hvad giver de dig?

“Jeg bruger mest de sociale medier i arbejds-øje-med og i mit politiske virke.”

 

“Mine nærmeste holder jeg kontakt med på anden vis. Jeg synes, der er meget “støj” på de sociale medier, så privat forsøger jeg at begrænse min brug af dem.”

 

Har du en cykel, der er pumpet og køreklar?

“Ja. Jeg kører masser af mountainbike.”

 

Nævn en person, du beundrer.

“Jeg beundrer min kones farfar, Harry Dideriksen, der i 1962 åbnede Birkhede Camping og ved hårdt arbejde i årevis - først alene, senere sammen med mine svigerforældre - drev vores campingplads frem til nuværende sunde og stærke virksomhed. Til tider på trods af skiftende, kommuners og regeringers luner og indgreb, der bestemt ikke altid har gjort det lige let at være erhvervsdrivende. Og så er der jo selvfølgelig Poul Schlüter.”

Publiceret: 13. Oktober 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
Valget netop nu