Susanne Byskov Holm var med til at tage initiativ til Lyserød Lørdag i Ry for år tilbage. Hun har selv været kræftramt og ville gerne give noget igen.
Susanne Byskov Holm var med til at tage initiativ til Lyserød Lørdag i Ry for år tilbage. Hun har selv været kræftramt og ville gerne give noget igen.
Foto: Erland Rasmussen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pionerer bag Lyserød i Ry: Vigtigt at du ikke er alene

“Vi ville gerne give noget tilbage,” siger Susanne Byskov Holm

Det var to kvinder fra lokalområdet, som selv havde prøvet at blive ramt af kræft, der trak Lyserød Lørdag til Ry for første gang.

 

Susanne Byskov Holm fra Taste var den ene og Anne Klindt fra praQtice den anden.

 

“Det var vel fem år siden, at vi spurgte, om Ry City ville hjælpe os, og siden er det bare blevet større og større, og nu er det et arrangement, som står fast på Ry City's aktivitetskalender,” husker Susanne Byskov Holm.

Nye kræfter med i udvalg

Hun glæder sig over, at der er kommet friske kræfter til bag arrangementet, så der nu er et helt udvalg bag.

Det er Sven-Bernhardt Baum, pølsevogn mv., og Maria Bak-Jensen fra Matas, som nu er med tillige med Anne Klindt og Susanne Byskov Holm.

 

“Vi supplerer hinanden godt, og det har lettet forarbejdet betydeligt, for Lyserød Lørdag i Ry er blevet en stor opgave,” lyder det.

 

Susanne Byskov Holm fremhæver, at borgerne i Ry og omegn er gode til at komme til byen denne dag og være en del af arrangementet, der både foregår på Bytorvet og på posthusgrunden, så det bliver spredt godt rundt i byen.

 

Men der er også mange, der giver en hjælpende hånd med, ligesom arrangementet oplever stor opbakning i Ry, fremhæver hun.

 

Når man spørger Susanne Byskov Holm, hvorfor hun og Anne Klindt fortsat er med i frontlinjen denne dag, så kommer svaret prompte.

 

“Det er fordi, vi selv har været kræftramte, og vi vil gerne give noget frivilligt arbejde igen, fordi vi selv modtog hjælp fra frivillige i Kræftens Bekæmpelse under vor sygdom,” siger hun.

 

Susanne fremhæver tillige, at den lyserøde kampagne er med til at skabe åbenhed om sygdommen og ikke mindst synlighed.

 

“Pengeindsamlingen bag arrangementet er naturligvis en vigtig del, men alene det, at Lyserød Lørdag findes, og at der gøres noget, viser, at ingen behøver at stå med sygdommen alene, og det er et vigtigt budskab,” understreger Susanne Byskov Holm.

Publiceret: 05. Oktober 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt