Alt for mange mennesker er ved at brænde ud. Men sådan behøver det ifølge Susanne Frandsen ikke at være. Hvis vi i langt højere grad lyttede til vores hjerte og levede et liv i overensstemmelse med vores indre passion, vil vi få mere energi og kunne udholde meget mere, end vi forestiller os.
Alt for mange mennesker er ved at brænde ud. Men sådan behøver det ifølge Susanne Frandsen ikke at være. Hvis vi i langt højere grad lyttede til vores hjerte og levede et liv i overensstemmelse med vores indre passion, vil vi få mere energi og kunne udholde meget mere, end vi forestiller os.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

PASSION: Spring ud af hamsterhjulet og bliv direktør i dit eget liv

Hvis ikke, så hører du måske til blandt de 70 procent af danskerne, der lever deres liv uden passion og på randen af udbrændthed og stress

Lev dit liv med passion

Susanne Frandsen er forfatter til bogen 'Direktørmanualen - ledelse med hjertet', der sætter fokus på at finde ind til passionen og lære at lytte til hjertet, før vi lader hjernen tage over

Du kan få mere information om passionstesten og Susanne Frandsen på www.direktoer-dating.dk

“I stedet for at brænde ud, så har du faktisk potentialet til at brænde igennem.”

De lovende ord kommer fra Susanne Frandsen, indehaver af virksomheden DirektørDating og en af de ganske få i Danmark, der er certificeret i den amerikanske passionstest.

Testen tog Susanne selv for et par år siden, og efter den faldt brikkerne i hendes liv på plads, som perler på en snor.

“Jeg var kommet til et T-kryds i mit liv, hvor jeg havde en længsel efter at forene alt det, jeg ved om ledelse og organisationer med min interesse for det alternative. Jeg ville hjælpe mennesker til større balance i tilværelsen. Jeg vidste bare ikke hvordan,” fortæller hun.

“Lidt ligesom hvis du har tusind brikker til et puslespil, men mangler låget, der viser, hvad det skal blive til. Testen gav mig det låg. Før den vidste jeg bare, hvad jeg ønskede at undgå. Med testen i hånden kunne jeg endelig pege på, hvad det var, jeg ønskede i mit liv.”

Et indre wake up call

Gennem passionstesten fandt Susanne ind til sig selv, og lærte at lytte til sit hjerte, den indre GPS. Her genfandt hun energien, da hun blev bevidst om, hvad hun inderst inde virkelig brænder for, og hvad der er hendes særlige talent, hendes genizone.

“At kalde det en test er en smule misvisende, for det er en proces. Et indre wake up call, det hjælper dig til at sætte fokus på, hvad der er det vigtige i dit liv, ikke bare på jobbet med i alle tilværelsens aspekter. Hvis du er bevidst om, hvad der giver mening og drivkraft i dit liv, så ved du også, hvor du skal rette dit fokus hen. Det er første skridt mod at leve et passioneret liv.”

Direktør i dit eget liv

Ifølge Susanne Frandsen handler det i høj grad om tankemønstre. Vi har alle sammen en baggage med på bagsmækken, som begrænser os og på godt og ondt og holder os fast i bestemte tanke- og handlemønstre.

“Jeg hjælper folk til at erkende, hvad det er, de bærer med sig som byrder på skuldrene, så de kan gøre sig fri af det og lære at tænke i nye baner. Jeg hjælper dem til at blive direktør i deres eget liv.”

At skabe ændring i hjernens tankemønstre kræver først og fremmest, at man begynder at fokusere på det, man vil opnå, i stedet for det, man gerne vil undgå.

Omprogrammer din hjerne

“Det, du fokuserer på, er det, der sker. Hjernen kan ikke kende forskel.”

Tænker vi kun på alt det, vi ønsker at undgå, så har vi selv sat kursen mod katastrofen.

“Visualisering er et meget stærkt værktøj. Se det for dig, og du er på vej. Det tager mellem 21 og 30 dage at omprogrammere hjernen. Derfor er det så vigtigt at flytte projektøren mod det, der giver os mening i livet og som vi brænder for. Og så ellers huske at fastholde fokus.”

Susanne forklarer det på den måde, at hvis du er i stand til at slukke for hjernen - fornuftens insisterende, men oftest begrænsende stemme - og i stedet lytte til dit hjerte, så er du på rette kurs.

Hjertet kender svaret

“Hjertet giver dig altid de rigtige impulser. Det er der, vi har svaret. Hjernen mudrer det til med sine rationelle svar. Lyt til hjertet, og du vil opleve meget mere ro og mindre stress.”

Ifølge Susanne siger 70 procent af danskerne, at de lever uden passion.

“Der er rigtig mange, som er ved at brænde ud. Men hvis du er bevidst om, hvad du inderst inde brænder allermest for - ved hvad der giver mening i dit liv, og hvad der er din særlige genizone - så har du fundet et kompas, der guider dig til at udnytte dit eget fulde potentiale helt ud, og så er du i stand til at udholde rigtig meget,” fortæller hun. 

“Forskellen er den, at når du selv styrer hverdagen og udlever din passionen, så brænder du ikke ud.”

Publiceret: 22. April 2015 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt