Mandag 12. februar kl. 15.30 til 18.30 i vinterferien er det ikke kun bøgerne, men selve figurhobbyen, der kommer i spil på Hørning Bibliotek
Mandag 12. februar kl. 15.30 til 18.30 i vinterferien er det ikke kun bøgerne, men selve figurhobbyen, der kommer i spil på Hørning Bibliotek
Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Om figurspil og deres bøger

Af Jens Rasmussen, bibliotekar på Hørning Bibliotek

 

 

Som bibliotekar kommer man til at læse alle slags bøger. De nyeste billedbøger til børnebiblioteket og fagbøger om krigen i Syrien, som skal anmeldes. Nogle gange bliver det også til en krimi eller en historisk roman. Jeg går bestemt heller ikke af vejen for noget fantasy eller science fiction.

 

Der kommer vi så til det.

 

Jeg kan godt lide nogle af de bøger, som egentligt bare er merchandise for nogle spil.

Det startede i 90'erne med Dungeons & Dragons, som jeg spillede med nogle studiekammerater.

 

Der kunne man i tegneseriebutikken Fantask i København købe tre bøger for 100 kroner, som forgik i de magiske Dungeons & Dragons-verdener Forgotten Realms og Dragonlance.

 

Interessen skiftede med tiden til figurspillet Warhammer, som findes i to udgaver.

En magisk middelaldervariant, hvor der er dværge og orker, og science fiction-varianten Warhammer 40000, hvor menneskenes imperium har bredt sig ud over galaksen, men ligger i evig krig med rummets andre skabninger.

 

Man kan vel godt sige, at det er noget skrammel, men underholdingen er i top, og det er sjovt at gætte, hvor inspirationen kommer fra.

 

Eksempelvis er Dan Abnetts Warhammer 40000-serie Gaunts Ghosts kraftigt inspireret af Bernard Cornwells Sharpe-serie fra napoleonkrigene, mens Sandy Michells Ciaphas Cain er modeleret efter George MacDonald Frasers Harry Flashman, kendt som Levemand-serien på dansk.

 

Mandag 12. februar kl. 15.30 til 18.30 i vinterferien er det ikke kun bøgerne, men selve figurhobbyen, der kommer i spil på Hørning Bibliotek.

 

En kæmpemæssig komet har ødelagt middelalderbyen Mordheim. Alt er i ruiner, men med kometen er der også spredt stykker af det meget værdifulde og magiske wyrdstone.

Orkerne fra bjergene er trængt ind i byen for at stjæle stenene, men Mordheims byvagt hårdt presset forsøger at drive dem ud igen.

 

Som deltager i arrangementet vælger du din egen plastikfigur, enten en ork eller en byvagt, og maler den i de farver du ønsker.

 

Når figuren er malet, er du klar til at deltage i kampen om wyrdstones i ruinbyen Mordheim. Og du kan afgøre, om det er de griske orker eller byvagten, som står som sejrherre, når dagen er slut.

 

Det bliver en sjov oplevelse for børn og voksne. Og hvis man tidligere har spillet figurspil, er det en oplagt lejlighed til at vise sine børn hobbyen. Selve spillet kommer til at foregå på et stort bord, som er fyldt med modeller af ødelagte huse, hvor byvagten og orkerne skal bekæmpe hinanden.

Publiceret: 10. Februar 2018 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt