Heine Schriver kom til Restaurant Venge Kloster i 2008. Foto: CSJ

Heine Schriver kom til Restaurant Venge Kloster i 2008. Foto: CSJ

Restaurant Venge Kloster har fået sig et stort ansigtsløft

I næsten et år har Restaurant Venge Kloster været lukket på grund af renovering. Men nu er der åbent

Af
Christina S. Johansen

Veng Med snart 140 år på bagen er det vel egentlig på sin plads med en lille ansigtsløftning. Og det er lige netop, hvad Restaurant Venge Kloster i Veng har fået hen over det seneste år.

"Lille" er måske en underdrivelse, for vi snakker simpelthen alt fra kloakken til lysekroner, der har fået sig en tur, så stedet nu med rette kan kalde sig en moderne kro.

Jeg må simpelthen sige, at jeg er så glad for resultatet. Jeg nyder at være her og fortælle om det hele til kunderne. Det er virkelig en fornøjelse.

"Alting var simpelthen blevet for slidt. Der er ikke sket noget her, siden det brændte i 1996, så det var ved at være på tide. Når så også kloakkerne var begyndt at drille, så tænkte vi, at vi i stedet for at lave små lappeløsninger lige så godt kunne give den fuld gas, og så kan det holde de næste mange, mange år. Selvom det har været dyrt, er det godt givet ud på sigt," fortæller ejer Heine Schriver.

Et mix af nyt og gammelt

På nær nogle få fester har stedet derfor været lukket helt ned i næsten et år, mens der blev totalrenoveret både ude og inde.

Alle rum har fået en mere trendy stil i et mix mellem nyt og gammelt, så en del af kroens historie er bevaret.

"Det er jo vigtigt, at her stadig er sjæl og charme," siger Heine Schriver."

Desuden er der kommet store vinduespartier, nye toiletfaciliteter med handicap- og pusle-toilet, garderobe, moderniseret køkken, vinafdeling med smagsrum og en opholdsstue med tv og spil for børnene.

Udendøre er der anlagt en ny terrasse og masser af sjov for ungerne med legeplads, fodboldmål, spil og ude-skak.

"Det er ret vigtigt for os, at børnene ikke må kede sig her," siger Heine Schriver med et smil - han fortsætter:

"Jeg må simpelthen sige, at jeg er så glad for resultatet. Jeg nyder at være her og fortælle om det hele til kunderne. Det er virkelig en fornøjelse."

Slagter - konditori - ishus

Historien om Restaurant Venge Kloster går tilbage til 1880'erne, hvor 'Anton Slagteren' boede her.

Sidenhen åbnede Kirstine og Niels Kristoffersen konditori i den ene ende af bygningerne.

Over tiden kom der andre ejere til, og der flyttede ishus, forsamlingslokale og kro ind.

Nogle af de mest kendte ejere, ifølge Heine Schriver, er Asta og Alfred Jensen, som drev stedet i en lang årrække.

"Faktisk går der næsten ikke en dag, uden at folk fortæller eller spørger til Asta - så på en måde kan man sige, at hun stadig huserer på kroen. Hun er i øvrigt over 100 år i dag og lever stadig. Det er dog ved at være et par år siden, at hun sidst var forbi," fortæller nutidens krofatter, som kom til i 2008.

Nye tiltag til efteråret

I dag laver Restaurant Venge Kloster kun selskaber fra 10-200 personer - der kan være fire i gang på samme tid.

Menuen kan både være den mere traditionelle kromad, men også mere moderne tiltag som tapas og paella. Det er kunden selv med til at bestemme.

I efteråret vil der dog komme forskellige tema-aftenener, som eksempelvis tartelet-festival, 'Billig-Onsdag' og efterårs buffet.

Her vil man kunne nøjes med at bestille bord til to personer.

Publiceret 16 June 2019 09:00