"Får vi ryddet op i de udlændinge, der alligevel ikke vil Danmark, så har vi et økonomisk råderum, vi kan bruge på velfærd," siger Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti.

FV19-kandidaterne:

'Styr på udlændinge frigiver midler til velfærd'

Det skal være slut med at give offentlig forsørgelse til dem, der ikke bidrager, mener Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker

Af
Mette Hjermind Dencker

MF

Dansk Folkeparti

FV19 I årevis har vi smidt milliarder ud af vinduet på udlændinge, der ikke vil integrere sig i Danmark. Det skal være slut med at give offentlig forsørgelse til dem, der ikke bidrager, og i det hele taget skal vi være konsekvente med at smide kriminelle udlændinge ud, med det samme de begår en grov kriminalitet som f.eks. vold.

Får vi ryddet op i de udlændinge, der alligevel ikke vil Danmark, så har vi et økonomisk råderum, vi kan bruge på velfærd, hvor særligt ældreplejen halter flere steder. Det er ærgerligt at se den triste udvikling, fra man for 30 år siden kunne sidde og drikke kaffe med sin hjemmehjælper, og man mødtes menneske til menneske, og så til at se i dag, hvor der ikke er ordentlig tid til personlig pleje flere steder, og personalet render for stærkt.

"Hvis klimaet skal forbedres, skal vi begynde med os selv"

For nylig var der valgmøde ikke langt fra Skanderborg. Det var mange tilhørere, og klimadagsorden var et hedt emne. Dem i panelet, der havde mest travlt med at pudse deres glorier, havde lagt deres brochurer ud på hvert stolesæde (cirka 300 stole i alt). Efter debatten smuttede de, og arrangøren måtte samle deres brochurer ind og fyldte tre affaldssække med dem.

Vil du gøre en forskel for klimaet, så start med dig selv. Til hver eneste tøjproduktion går der en masse vand og farve til. En af mine bekendte sagde for nylig til mig, at i hele 2019 vil hun ikke købe tøj. Vi har jo alle masser af tøj, og også meget vi sjældent bruger, så hvorfor ikke fokusere på det i et år? Min indgangsvinkel til klima er mere, at jeg synes, vi skal begrænse vores overforbrug, genbruge mere, handle lokalt, og gøre den lille forskel lokalt.

Publiceret 17 May 2019 18:00