FV19-kandidaterne:

'At hjælpe mennesker er en investering ikke en udgift'

Velfærdssamfundet skal være stærkt og bedre til at hjælpe børn og ældre, mener Socialdemokraternes Dorthe Hindborg

Af
Dorthe Hindborg

Socialdemokratiet

FV19 Jeg hedder Dorthe Hindborg, og bor i Stjær, en landsby ved Skanderborg. Her er jeg utrolig glad for at bo - lige midt i alting og samtidig i fred og ro.

Jeg har en erhvervsuddannelse, er udlært teknisk assistent og har bland andet arbejdet en årrække på Pressalit i Ry. Siden 2007 har jeg været formand for min fagforening, Teknisk Landsforbund her i Østjylland.

Hvis jeg skal beskrive mig selv, så er jeg en klassisk socialdemokrat. Forstået sådan, at jeg synes, fællesskabet er vigtigt.

Stærkere og bedre velfærdssamfund

Vi skal have et velfærdssamfund, som er stærkere og bedre til at hjælpe, både børn og ældre. Der har i den senere tid været fokus på minimumsnormeringer i daginstitutioner, og det kan for mig at se godt være en mulig løsning. Samtidig synes jeg, det er vigtigt at huske på de, som ikke har så mange ressourcer til at gøre opmærksom på sig selv, det kan være mennesker med handicap eller anbragte børn.

I Folketinget vil jeg blandt andet kæmpe for, at vi begynder at se det at hjælpe mennesker som en investering i stedet for en udgift.

Udover det at vi skal styrke vores velfærdssamfund, så har vi endnu en vigtig opgave, nemlig at stoppe klimakrisen. Og det haster. Vi har meget at bidrage med i Danmark, for eksempel forskning i at lagre vedvarende energi. Det er så stor en opgave, at den kræver, at vi løser den i fællesskab - med EU og resten af verden. Vi skal turde stille krav til landbruget og transportsektoren om at bidrage.

For mig er det ene ikke vigtigere end det andet, og det ene udelukker ikke det andet. Jeg mener, vi har brug for en ny retning for vores samfund, og det vil jeg kæmpe for i Folketinget.

Publiceret 17 May 2019 10:00