De skuffede 3.g'ere satte gang i en underskriftsindsamling. Det fik ledelsen til at skifte hest og finde et kompromis. Gym Campen er derfor ikke aflyst, men rykket til en weekend. Arkivfoto

De skuffede 3.g'ere satte gang i en underskriftsindsamling. Det fik ledelsen til at skifte hest og finde et kompromis. Gym Campen er derfor ikke aflyst, men rykket til en weekend. Arkivfoto

500 underskrifter reddede Gym-Camp'en

3. g'ernes Gym-Camp var tæt på aflysning på grund af for meget larm og uro. Nu har skolens ledelse sadlet om og givet eleverne lov til at campere i weekenden

Af
Grethe Bo Madsen

Vi har igennem årene sendt folk hjem, lukket campen i utide og forsøgt os med forskellige henstillinger. Tilbagemeldingerne fra lærerne er alligevel, at der er betydelige problemer

Højvangen Der var udsigt til lange næser hos årets kuld af kommende studenter på Skanderborg Gymnasium. Gennem nogle år har 3. gerne fået lov at campere i gymnasiets park de sidste dage op til sidste skoledag.

Den tradition havde de nuværende 3.g'ere set frem til at holde i hævd, men skolens ledelse satte en kæp i hjulet på de planer.

"Vi er en hel årgang på Skanderborg Gymnasium, der havde set frem til den årlige 'Gym-Camp' på Skanderborg Gymnasium, hvor der bliver slået telte op ude bag ved skolen, og så bliver der ellers drukket øl og hygget de sidste fire dage. Men i år bliver det ikke til noget på trods af en mundtlig aftale om, at Campen igen ville blive en realitet i år," skrev 3.g eleverne Oskar Hoff Rasmussen og Kasper Ravnkilde i en mail til UgeBladet.

Sammen med deres klassekammerater satte de gang i en underskriftsindsamling, og over få dage fik de indsamlet 500 underskrifter fra både nuværende og tidligere gymnasieelever.

"Vi havde en aftale"

Ifølge eleverne havde ledelsen på Skanderborg Gymnasium nemlig sidste år indgået en aftale med eleverne om, at Campen ville blive gentaget i år, eftersom to af klasserne ryddede op efter sidste års Camp.

"Eleverne holdt deres del af aftalen, men nu har vi så fået at vide, at Campen alligevel ikke bliver til noget i år, og ledelsen nægter at mødes med eleverne for at finde en løsning," fortalte Oskar og Kasper.

Gymnasiets rektor, Jakob Thulesen Dahl, bekræftede tirsdag overfor UgeBladet, at Gym-Campen ville blive aflyst.

Regler blev ikke overholdt

"Vi har i nogle år givet 3. g'erne lov til at campere i gymnasiets park de sidste dage op til sidste skoledag. Det har været lidt svært at styre og eleverne har ikke alle formået at overholde reglerne om, at man skal være fuldt og helt til stede i de sidste dages undervisning, forklarer han.

"Der har i alle klasser været elever der enten var berusede, meget trætte eller meget forstyrrende på grund af campen. For ja - vi har tilladt at de unge drak alkohol i campen om aftenen, og det har desværre været mere festivalcamp end skolecamp."

Derfor havde ledelsen truffet beslutningen om at sætte en stopper for campen.

Forstyrrer undervisningen

"Vi er nødt til at reagere på det, vi ved. Vi har hvert år forsøgt at få skabt klare aftaler, og det er også gået godt med at få ryddet op, da der typisk er en lille gruppe dedikerede elever. Men de elever kan ikke tage ansvaret for, hvad 20-25 andre 3.g elever gør. Og det er det, der er problemet," understreger rektor.

"Vi har igennem årene sendt folk hjem, lukket campen i utide og forsøgt os med forskellige henstillinger. Tilbagemeldingerne fra lærerne er alligevel, at der er betydelige problemer, og at undervisningen i for stor udstrækning bliver forstyrret de sidste dage som følge af campen. Derfor må vi tage denne beslutning. Der er altid nogle, der vil opleve det som et tab, men vi har et større ansvar for, at de sidste undervisningstimer inden eksamen kan forløbe på en ordentlig måde."

Underskrifter ændrede på beslutning

Men det var altså inden eleverne satte gang i deres underskriftsindsamling på de sociale medier.

Selvom skolen har 800 elever og der blandt de 500 underskrivere var flere, der ikke længere går på skolen, valgte ledelsen torsdag at indgå et kompromis med eleverne.

I stedet for camp på skolehverdage er Gym-Camp nu rykket til weekenden inden sidste skoledag. Det betyder dog samtidig, at eleverne forventes af følge undervisningen mandag, tirsdag og onsdag op til sidste skoledag.

"Vi har lyttet til kritikken og forsøgt at finde en løsning, som kunne tilfredsstille alle parter. Det er sket i god ro og orden," siger Jakob Thulesen Dahl.

Publiceret 15 April 2019 08:00