Joan Sole Mikkelsen er formand for bestyrelsen i Skanderborg Brass Band. Pressefoto

Joan Sole Mikkelsen er formand for bestyrelsen i Skanderborg Brass Band. Pressefoto

Tre lokale ildsjæle er nomineret til Årets Energibombe

Aura Energi kårer 28. marts Årets Energibombe - tre af de nominerede er fra Skanderborg Kommune

energibombe Hele tre ildsjæle fra Skanderborg - bestyrelsesformand Joan Sole Mikkelsen fra Skanderborg Brass Band, bestyrelsesformand Anne Margrethe Kristensen fra Herskind Forsamlingshus og bestyrelsesmedlem Jens Erik Fischer fra Gl. Rye Idrætsforening - er blandt de nominerede til Årets Energibombe. En pris, som energiselskabet Aura Energi har stiftet for at hylde de lokale frivillige.

Joan Sole Mikkelsen er indstillet til prisen af Flemming Møller, musiker i Skanderborg Brass Band. Han skriver blandt andet:

"Joan er indbegrebet af Skanderborg Brass Band. Hun er en dynamo, som er med til at sikre, at Skanderborg Brass Band er et aktivt og dynamisk orkester i en tid, hvor amatørmusikken og andre større orkestre hastigt forsvinder. Joan har været formand for Skanderborg Brass Band i mange år og er typen som går forrest i stort set alle opgaver. Fra rengøring, til indkøb af kaffebønner og kontakt til koncertsteder. Hun sikrer at ting sker, men lader også gerne andre stå for en opgaver, mens hun selv hjælper til."

Ildhu og engagement

Anna Margrethe er indstillet til prisen af blandt andre Jesper Uldall Bøgh, der er bestyrelsesmedlem i Herskind Forsamlingshus.

"Anna Margrethe har netop fejret 30 års jubilæum som formand i forsamlingshuset - med en ildhu og et engagement helt ud over det sædvanlige. Hun er et oplagt samlingspunkt og er med til at sikre sammenhold i en tid, hvor vores og andre landsbyer kan være udfordret. Hun er stor kapacitet og deltager i alt fra daglig drift til mere langsigtet planlægning. Hun har blandet andet taget initiativ til at starte en seniorklub, barnevognstræf, sundhedsdage og meget mere," skriver Jesper.

Jens Erik Fischer, som du kan læse mere om her på siden, er blandt andre indstillet af Svend Johnsen fra Gl. Rye.

Anna Margrethe Kristensen er formand for bestyrelsen i Herskind Forsamlingshus. Pressefoto

Anna Margrethe Kristensen er formand for bestyrelsen i Herskind Forsamlingshus. Pressefoto

Sikrer aktiviteter

"De frivillige kræfter er ofte omdrejningspunktet for al foreningsarbejde, og dét som typisk holder en forening kørende. Mange frivillige lægger timevis af arbejde i at sikre aktiviteter i lokalområder, og den indsats vil vi som lokalt energiselskab gerne være med til at anerkende", siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura Energi.

Årets Energibombe

Prisen Årets Energibombe går til en frivillig fra en lokal forening, som arbejder utrætteligt for at sikre aktiviteter i lokalområdet.

De fem nominerede er:

    Joan Sole Mikkelsen, formand for bestyrelsen i Skanderborg Brass Band.

    Jens Erik Fischer, der er medlem af bestyrelsen i Gl. Rye Idrætsforening.

    Anna Margrethe Kristensen, formand for bestyrelsen i Herskind Forsamlingshus.

    Vibeke Bjerregaard Iversen, der er næstformand og tovholder i Stafet for Livet i Odder.

    Ole Zarhtmann, der er medlem af bestyrelsen i Det Gamle Gasværk i Brabrand.

Frem til 28. marts Aura Energis andelshavere stemme på aura.dk/energibombe.

Publiceret 20 March 2019 09:00