Partoutbilletterne til Smukfest 2018 blev udsolgt på godt en time. Nu forsøger en kreativ svindler at sælge imaginære partoutarmbånd via sms. Arkivfoto

Partoutbilletterne til Smukfest 2018 blev udsolgt på godt en time. Nu forsøger en kreativ svindler at sælge imaginære partoutarmbånd via sms. Arkivfoto

Smukfest advarer mod billet-svindler

Svindler forsøger at sælge ikke-eksisterende billetter til Smukfest via sms

Af
Grethe Bo Madsen

Smukfest advarer her til morgen på sin Facebookside mod en svindler, der forsøger at sælge billetter til Smukfest. Svindleren sender sms'er og mails, der ser ud som om, de kommer fra Smukshoppen, men det gør de ikke, og personen har formentlig ingen billetter at sælge, understreger billetsalgsansvarlig hos Smukfest, Tenna Kühlmeier.

"Dér, hvor dine alarmklokker altid bør ringe, er, hvis betaling af én eller anden obskur grund kun kan foregå via MobilePay. Sådan fungerer Smukshoppen og de sikre salg aldrig. Nogle gange sender vi sms'er fra Smukshoppen, men de indeholder aldrig mailadresser, links, sagsnumre eller nogen anden information andet, end du bør tjekke din mail. Har du som Anne her været i kontakt med svindleren, opfordrer vi dig til at politianmelde," skriver Smukfest i opslaget på Facebook.

Advarslen kommer efter en henvendelse fra Anne Kyung Nielsen, der fik netop sådan en sms med tilbud om køb af tre partoutbilletter.

Tjekkede op med Smukfest

Anne var dog tilpas skeptisk, så hun kontaktede Smukshoppen.

"Sælger tilbød køb gennem erhvervsdelen, og jeg modtog både plausibel sms og ikke mindst en mail fra, hvad der ligner korrekt afsender. Som førstegangs-mulig-deltager, så ville jeg dog gerne gå med livrem og seler, så kontaktede Smukshop, der sagde at det var en super dygtig bedrager," skriver Anne Kyung Nielsen på Facebook.

Anne har efterfølgende politianmeldt bedrageren, og sendt ham en venlig sms med nedenstående tekst:

"Btw - jeg har politianmeldt dig for forsøg på bedrageri. Har givet politiet det kontonummer, som du gav mig til Nordea Haderslev. De tænker, at du er ret nem at finde den vej rundt, så overvej at melde dig selv, inden de kommer. Hav en god aften!"

Her er opslaget fra Smukfests Facebookside.

Her er opslaget fra Smukfests Facebookside.

Publiceret 20 March 2019 10:15