Scientist is checking the color change of a reaction in a test tube

Scientist is checking the color change of a reaction in a test tube

Gymnasieelever på medicinjagt:

Forsker i Alzheimers, depression og skizofreni

Skanderborg Teknisk Gymnasium med i den landsdækkende Drughunters-konkurrence

uddannelse Sammen med 1.600 andre unge fra hele landet, deltager elever fra Skanderborg Teknisk Gymnasium i årets Drughunters-konkurrence. Målet er at udvikle fremtidens lægemidler inden for hjerneforskning.

Det er medicinalvirksomheden Lundbeck, der for 11. år i træk inviterer talenter fra landets gymnasier til at prøve kræfter med udvikling af fremtidens behandling af hjernesygdomme.

Eleverne fik i starten af december udleveret opgaverne og har haft fire måneder til at udarbejde en videnskabelig plakat, en såkaldt poster. Undervejs har gymnasierne mulighed for at få besøg og oplæg fra Lundbecks forskere.

Til finale hos Lundbeck

Det har været muligt for eleverne at arbejde med emnerne i fagene biologi, kemi og bioteknologi. Det har været hele klassen, som siden december har arbejdet med med løsninger og forskning inden for bl.a. Alzheimers sygdom, depression, Parkinsons sygdom og skizofreni.

Men kun tre elever fra hver klasse med den bedste poster går videre til finalen. Her skal eleverne konkurrere i præsentation af deres postere for hinanden og for forskere fra Lundbeck.

Dagen holdes i forbindelse med Forskningens Døgn 26. april i Lundbecks hovedkvarter i Valby.

Håber på forsker-talenter

"Først og fremmest handler Drughunters om at gøre eleverne nysgerrige på naturvidenskab og forskning. Derfor henvender selve Drughunters opgaven sig til elever bredt på alle gymnasier," siger forsknings- og udviklingsdirektør Johan Luthman i en pressemeddelelse fra Lundbeck.

"Men vi håber selvfølgelig, at der blandt deltagerne er nogle elever, som bliver inspireret til at blive forskere, for eksempel inden for hjernesygdomme. Vi er enormt glade for, at vi faktisk nu har været så heldige, at nogle af de unge Drughunters har søgt ind hos os," fortsætter forsknings- og udviklingsdirektøren.

jesl

Publiceret 16 March 2019 10:00