Alle Boligerne har altan til enten Adelgade eller gårdmiljøet. Desuden vil der være flere fælles tageterrasser. Byggeriet omfatter et forhus og to gadehuse samt to baggårdshuse. Illustration: Laban Arkitekt

Alle Boligerne har altan til enten Adelgade eller gårdmiljøet. Desuden vil der være flere fælles tageterrasser. Byggeriet omfatter et forhus og to gadehuse samt to baggårdshuse. Illustration: Laban Arkitekt

Munkegården:

Nyt byggeri i Adelgade med lejeboliger og butikker

Damgaard Ejendomme er nu, i samarbejde med Laban Arkitekt, klar til at præsentere byggeriet, der skal opføres dér, hvor Munkekroen tidligere lå

Skanderborg Et nyt byggeprojekt på Adelgade i Skanderborg dér, hvor Munkekroen tidligere lå, kan hvis alt går efter planen stå klar til indflytning i sommeren 2022. Byggeriet omfatter 43 lejeboliger fordelt på to baggårdshuse, et forhus og to gadehuse samt to til fire butikker i gadeplan ud mod Adelgade. Bag Munkegården, som projektet er døbt, står Finn Damgaard, indehaver af Damgaard Ejendomme og Laban Arkitekt.

Vores hovedgade skal designes, så den skaber størst mulig værdi for vores borgere og gæster. Vi vil gerne vise dem smukke, tidssvarende bygninger med spændende facader og masser af liv

"Skanderborg er inde i en rivende udvikling. Der er mange tilflyttere og midtbyen bliver mere fortættet. Nogen af bygningerne i området omkring Bloms Butikker står i kontrast til indkøbscenterets markante silhuet. det får dem til at se nedslidte ud. Vi vil reetablere gadebilledet i den sydlige ende af Adelgade både i forhold til boliger og butikker og skabe mere liv i bymidten," siger arkitekt Henrik Kamp Ditlev fra Laban Arkitekt i en pressemeddelelse.

Udnytter Bloms betonvæg

Området bag Bloms' parkeringsplads bliver udnyttet til to baggårdshuse med altaner. "I stedet for at ignorere de betonvægge, som lige nu udgør bagsiden af Bloms, vil vi bruge dem aktivt og omdanne dem til smukke boliger med masser af liv," forklarer Finn Damgaard.

Ud til Adelgade består byggeriet af et forhus og to gadehuse med butikker i gadeplan. Facaderne ud mod Adelgade bliver ifølge Henrik Kamp Ditlev meget forskelligartede, da de kommer til at fremstå som flere selvstændige byhuse fremfor en ensartet massiv facade, der ikke ville passe ind i resten af området.

Munkegården bliver en del af et samlet plan for bybilledet omkring Adelgade.

"Byggeriet give hele området et løft, især når der også kommer liv i boligerne. Vi har tegnet meget åbne facader, som nærmest udvisker linjerne mellem fortov og byggeri. Ingen vil have boliger i gadeplan, men for butiksejerne bliver det et plus at ligge i et smukt byggeri. Det vil trække folk til," mener Henrik Kamp Ditlev.

Flere af lejlighederne i baghusene er i to etager. Illustration: Laban Arkitekt

Flere af lejlighederne i baghusene er i to etager. Illustration: Laban Arkitekt

Passer til Skanderborg

Det er vigtigt for både Finn Damgaard og Henrik Kamp Ditlev at understrege, at selvom Munkegården optager mange kvadratmeter, passer det stadig godt ind i det øvrige Skanderborg, som ikke er en storby eller metropol.

"Det er byfortætning på en lav måde. Vi har designet Munkegården, så det passer til byen, og til bygninger som Bloms, Jyske Bank og Løvbjerg, som allerede fylder i bybilledet. Samtidig skal det også kunne ses og mærkes, at der bor folk i bygningerne. Adelgade skal opleves som levende og aktiv," forklarer Henrik Kamp Ditlev.

Boliger er gennemlyste og med store glaspartier. De øverste boliger vil have sø-kig, og alle er med store altaner enten mod Adelgade eller gårdmiljøet.

"Vi har sat os for at skabe et byrum i byrummet, for at aktivere en masse uudnyttede kvadratmetre, og for at omdanne nogle meget høje betonflader til et smukt og attraktivt område," siger Henrik Kamp Ditlev.

"Skanderborg er en dejlig by, omgivet af smuk natur. Vores hovedgade skal designes, så den skaber størst mulig værdi for vores borgere og gæster. Vi vil gerne vise dem smukke, tidssvarende bygninger med spændende facader og masser af liv," understreger Finn Damgaard.

-bo

Munkekroen

Det planlagte byggeri præsenteres torsdag 21. marts klokken 15.00 i Kulturhuset i Skanderborg. Her er der mulighed for at se tegninger og videoer af det kommende byggeri og høre mere om, hvordan Damgaard Ejendomme og Laban Arkitekt vil skabe mere liv i Skanderborgs bymidte

Publiceret 13 March 2019 19:30