Der bliver aktiviteter helt fra morgenstunden, når

Der bliver aktiviteter helt fra morgenstunden, når "Båndet – sporet Låsby Stationsby-Galten-Skovby" bliver indviet søndag 7. april. Pressefoto

Klar til at klippe snoren på Båndet

Projektforum Galten-Skovby og frivillige arbejder, i samarbejde med Skovbyskolen og Gyvelhøjskolen, på højtryk frem mod indvielsen 7. april

Låsby galten Der bliver aktiviteter og fest for alle, når "Båndet – sporet Låsby Stationsby-Galten-Skovby" tages i brug søndag 7. april. Selve indvielsen finder sted om eftermiddagen, men lige fra morgenstunden bliver der kaldt til morgenkaffe og gode historier i Båndets vestlige ende ved Låsby Station.

Ved både Låsby Stationsby, Svaneparken, Torvet/BIO Huset, Skaterparken, Skovby Mosegård og Skovby Kirke bliver der hyggelige aktiviteter og hotspots, og med udgangspunkt på Skovbyskolen arrangerer skolerne et Geoquester-løb mellem hotspots’ene. Hvis man ikke vil gå hele Båndet, der er 10 km langt, er der mulighed for at køre med shuttlebus mellem de forskellige hotspots.

Det hele kulminerer ved Tinbæksøen, bålhytten og de to shelters, hvor der bliver musik, taler og snoreklip kl. 15.00.

Stor frivillig indsats

"Takket være gode sponsorer og en stor portion frivillig indsats er det fine projekt til godt en million kr. nu næsten fuldt finansieret. Vi håber at kunne samle de sidste penge ind på dagen," lyder det fra Karen Lindemann, som på vegne af Projektforum Galten-Skovby står i spidsen for Båndet.

Langs Båndet bliver der i forårets løb opsat plancher med kort og fortællinger om lokalområdet. Det bliver historier om både gamle dage i Låsby, Galten og Skovby og om virksomhederne og hverdagslivet anno 2019.

Bag "Båndet" står Projektforum Galten-Skovby, Legepladsens venner Låsby Stationsby, lodsejere, Galten Skovby City, Solsikkevængets Grundejerforening, Grundejerforeningen Skovby Nygaard, Grundejerforeningen Vestergade, Galten Lokalarkiv, Skovbyskolen, Gyvelhøjskolen, Skovbo, Danmarks Naturfredningsforening Skanderborg, Friluftsrådet Søhøjlandet, VisitSkanderborg og Skanderborg Kommune.

-bo

Publiceret 13 March 2019 06:00