Siden giver både mulighed for konkrete ideer og emner, man måske ikke er tilfreds med, lover borgmester Jørgen Gaarde. Pressefoto

Siden giver både mulighed for konkrete ideer og emner, man måske ikke er tilfreds med, lover borgmester Jørgen Gaarde. Pressefoto

Få din idé behandlet i byrådet

Med støtte fra 1.100 borgere kommer ideen på dagsordenen

skanderborg Som borger i Skanderborg Kommune kan man nu få sine projekter og gode idéer på byrådets dagsorden på en ny måde.

Skanderborg Kommune har oprettet siden www.skanderborg.dk/borgerforslag, hvor man kan foreslå emner, som man ønsker, at byrådet skal tage stilling til. Derefter skal forslaget samle støtte fra 1.100 borgere for at komme på byrådets dagsorden.

Rigtig mange borgere har meget på hjerte, og den nye side skal være med til at opsamle nogle af de mange ideer.

Borgmester Jørgen Gaarde

"Rigtig mange borgere har meget på hjerte, og den nye side skal være med til at opsamle nogle af de mange ideer. Her skal både være plads til konkrete ideer og projekter, som borgere og kommunen kan løse sammen, men også til emner, som man måske ikke er tilfreds med, og som man ønsker, at byrådet skal behandle i byrådssalen," siger borgmester Jørgen Gaarde i en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.

Byrådet besluttede i 2018 at indføre muligheden for borgerforslag. Initiativet er et af flere, der skal være med til at styrke samarbejdet mellem borgere og politikere.

I år nedsætter byrådet også et særligt opgaveudvalg om demokrati og borgerinddragelse, som blandt andet skal arbejde videre med at gøre det lettere at komme i dialog og samarbejde med kommunen.

Sådan gør man

Man skal være fyldt 18 år og bosiddende i kommunen for at oprette et forslag og stemme på andres forslag.

Når man har indsendt sit forslag, bliver det uploadet til hjemmesiden, hvor andre har mulighed for at stemme på det. Indsendte forslag kan ikke tilbagekaldes eller ændres, og navn og bopæl (by) offentliggøres sammen med forslaget. Forslaget er aktivt i 180 dage.

Ordningen evalueres på et senere tidspunkt.

Man kan læse mere om reglerne for at lave borgerforslag på www.skanderborg.dk/borgerforslag.

jesl

Publiceret 22 February 2019 07:00