Det handler ikke om registrering, men om praktik, når Skanderborg Kommune vil have folk til at melde sig til borgermøder. Arkivfoto

Det handler ikke om registrering, men om praktik, når Skanderborg Kommune vil have folk til at melde sig til borgermøder. Arkivfoto

Skanderborg Kommune:

Alle er velkommen - også uden tilmelding

Det er ren praktik, der ligger bag kommunens ønske om, at folk forlods tilmelder sig borgermøder

Af
Claus Sonne

Skanderborg Kommunes praktik med at bede borgerne tilmelde sig til borgermøder på forhånd kritiseres af flere. Derfor har UgeBladet spurgt Thomas Larsen, afdelingsleder for Kommunikation om grunden. Han siger således:

Først og fremmest vil vi gerne vide hvor mange, der kommer af hensyn til forplejning, stole, lyd m.m.

Når vi beder om helt almindelige personoplysninger som navn og mobilnummer, er det for at yde en bedre service overfor deltagerne. I fredags måtte vi fx flytte mødestedet for det store borgermøde, der skal være i Hørning den 19. februar. Mødet var allerede planlagt og annonceret i avisen, men heldigvis kunne vi hurtigt skrive ud til alle tilmeldte (over 100 personer) og fortælle, at mødet er flyttet.

Ved nogle møder har vi sendt en SMS på forhånd for at minde folk om, at de har meldt sig til (nogle gange ’glemmer’ folk, at de har tilmeldt sig). Andre gange har vi sendt en SMS efter arrangementet med en opfordring om at være med videre i processen eller om at evaluere arrangementet.

Hvis det passer til arrangementets karakter beder vi også nogle gange deltagerne om at oplyse arbejdssted, eller den organisation de måske repræsenterer (det er helt frivilligt, men folk gør det gerne). Det kan fx være, hvis vi bruger oplysningerne til at lave navneskilte til arrangementet, så alle kan se hvem, der deltager og hvad de repræsenterer.

Jeg vil gerne understrege. Vi går ikke op i hvem, der kommer til borgermøderne. Bare der kommer nogen, og bare de har noget på hjerte.

Skulle du af en eller anden grund være ked af at tilmelde dig borgermødet den 26. februar, så kan du roligt møde op alligevel. Det er aldrig sket folk bliver afvist til et borgermøde, fordi de tilfældigvis ikke havde tilmeldt sig.

Det er klart, at Skanderborg Kommune skal overholde loven om persondataoplysninger, også selvom det bare er almindelige oplysninger som navn og mobilnummer, vi beder om. Derfor har vi også en persondataaftale med Nemtilmeld.

Publiceret 21 February 2019 07:30