Fra venstre Andreas, Jesper, Simon, Alexander og Mathias - alias Royal Deceit. Foto Sonne

Fra venstre Andreas, Jesper, Simon, Alexander og Mathias - alias Royal Deceit. Foto Sonne

"Hej drenge, vi skal sgu spille på Smuk"...

Royal Deceit ser frem til at fyre den af på Smukfest 7. august

Af
Claus Sonne

I allerførste omgang var de overbeviste om, medlemmerne af metalbandet Royal Deceit, at mailen var en joke. Den fortalte nemlig, at bandet var hyret til at spille på Smukfest 2019.

"Heldigvis var mailen underskrevet af Mikkel Xavier fra Walthers, og ham kender vi særdeles godt," forklarer Jesper Malmsiø Larsen.

Mailen med bekræftelsen på det største spillejob, Royal Deceit har landet, kom for flere måneder siden og indeholdt den klausul, at det var Smukfest, der skulle annoncere, at Royal Deceit spiller 7. august.

"Det har været vildt svært ikke at fortælle de til andre, men det er lykkedes. Næsten i hvert fald," griner Andreas Harder Laursen.

TV gav omtale

For en flok gutter med rødder i Skanderborg, er det at spille på Smukfest et skulderklap, en blåstempling - og bliv bare ved i samme boldgade.

"Smukfest er det største for os, uden tvivl," konstaterer Mathias Rønde Uldall-Jessen, der er forsanger i bandet, der blev landskendt i efteråret 2018 i DR's program 'Live'.

"Vores deltagelse i TV-programmet var mest af alt tænkt som et PR-stunt, og det har virket," siger Mathias.

Bandet er sat stævnet i Stilling, hvor de har et fast øvelokale på spillestedet Blue on Black. Her bliver det til to gange 'træning' om ugen, og så står den ellers regelmæssigt på koncerter landet over. Og netop koncerterne kan der fortælles mange gode historier om.

"Som udgangspunkt handler det bare om at komme ud og spille, og skal vi være ærlige, så koster størstedelen af vores gigs os penge. Men vi brænder for at spille, så vi tager afsted alligevel," forklarer Alexander Jacobsen - og bliver afbrudt af Simon Drachmann.

Kan I huske den gang, vi spillede for syv mennesker i Valby? Ingen af den kunne li' metal

"Kan I huske den gang, vi spillede for syv mennesker i Valby? Ingen af den kunne li' metal," skraldgriner han.

Blod på tanden

I den nærmeste fremtid har Deceit-drengene to job i henholdsvis Aarhus og Sønderborg. De er også ved at gøre deres første album færdigt. Det indeholder kun numre, bandet selv har skrevet. Og så er trommestikkerne ellers rettet mod Smukfest.

Jeg tør godt garantere, at der ikke bliver ret mange andre koncerter på Smukfest, der bliver vildere end vores

Mathias Rønde Uldall-Jessen

"Smukfest skal vi med til at sælge os. Vi har store drømme og tror på os selv om band. Og vi er klar til i den grad at gå all in på scenen Jeg tør godt garantere, at der ikke bliver ret mange andre koncerter på Smukfest, der bliver vildere end vores," fastslår Mathias.

fakta

Royal Deceit

består af:

Mathias Rønde Uldall-Jessen: Vokal - læser til pædagog

Jesper Malmsiø Larsen: Guitar - It-supporter

Alexander Jacobsen: Guitar - erhvervsmægler

Andreas Harder Laursen: Bas - Bygningsmaler

Simon Drachmann: Trommer - VVS-mand

Publiceret 21 February 2019 11:30