Hørning Produkthandel lover, at man opfylder en række miljøkrav med udgangen af februar. Kravet var 1. februar. Arkivfoto

Hørning Produkthandel lover, at man opfylder en række miljøkrav med udgangen af februar. Kravet var 1. februar. Arkivfoto

Hørning:

Produkthandel havde ikke støjdæmpning på plads til tiden

Hørning Produkthandel lover, at man lever op til miljøkravene med udgangen af februar

Af
Claus Sonne

1. februar skulle Hørning Produkthandel have været klar med en række nye miljømæssige tiltag, der blandt andet skal dæmpe støjen fra virksomheden. Og selv om virksomheden er i mål på nogle punkter, så halter det på andre.

Der er således hverken sat en støjskærm eller støjdæmpende batts op - og trucken, der kører på diesel, er heller ikke erstattet med en af slagsen, der kører på el. Det var ellers et krav fra Skanderborg Kommune.

"De klager, der er kommet fra naboerne, har gjort, at vi er kommet bagefter med at få de nye ting klar. Men den nye truck er bestilt og kommer meget snart, mens støjskærm og batts vil være på plads i slutningen af denne måned," forklarer Karsten Schmidt, daglig leder af Hørning Produkthandel.

Kommunen reagerer

Hos Skanderborg Kommune har man også noteret sig, at de lovmæssige krav ikke var opfyldt 1. februar hos Hørning Produkthandel. Derfor har kommunen sendt en såkaldt indskærpelse til produkthandlen.

"Skanderborg Kommune indskærper, at Hørning Produkthandel gennemfører de støjreducerende tiltag, som anført i vilkår 15 i miljøgodkendelsen meddelt til jer 23. november 2018. Tiltagene skal gennemføres hurtigst muligt og senest fredag 8. marts 2019," står der i indskærpelsen.

Publiceret 15 February 2019 10:30