Milla Thule Frank, formand for Skanderborg Ungdomsråd, Kasper Sand Kjær, formand for DUF, og borgmester Jørgen Gaarde (S).

Milla Thule Frank, formand for Skanderborg Ungdomsråd, Kasper Sand Kjær, formand for DUF, og borgmester Jørgen Gaarde (S).

Skanderborg hædret som Årets Ungdomskommune

Kommunen lytter og inddrager de unge. Det er nu blevet belønnet af DUF

Af
Christina S. Johansen

Ungdomsliv Med blomster og et maleri fik Skanderborg i onsdags det officielle bevis på, at kommunen er Årets Ungdomskommune. Det er Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, som uddeler prisen.

Med til overrækkelsen var borgmester Jørgen Gaarde (S) og Milla Thule Frank, formand for Skanderborg Ungdomsråd. Sidstnævnte fortæller:

"Jeg er megastolt og glad for, at vi kan kalde os Årets Ungdomskommune. Det giver masser af motivation til at blive ved at arbejde for de unge."

Hun mener, at Skanderborg fuldt ud fortjener titlen.

"Det er bare et godt sted at være ung. Her er gode skoler og ungdomsuddannelser og en høj grad af lighed. Desuden har man fra kommunens side været god til at inddrage os unge. Vi har kunnet tale direkte til politikerne og give vores mening til kende. Det giver os indflydelse på tingene, for det er faktisk ikke bare et glansbillede - der bliver virkelig lyttet," forklarer Milla Thule Frank.

Det er netop kommunens arbejde med at inddrage de unge, der især har imponeret dommerpanelet hos DUF.

"Mange unge føler desværre ikke, at deres holdninger er værd at lytte til, og føler sig ikke hjemme i demokratiet. Her gør Skanderborg Kommune et godt og vigtigt stykke arbejde med at inddrage og lytte," har Kasper Sand Kjær, formand i DUF, tidligere udtalt.

Publiceret 15 February 2019 15:00