Ups:

Bygninger blev revet ulovligt ned af bygherre, der ikke ejede dem

Byherren ligger sig fladt ned og erkender kæmpe fejl

Af
Claus Sonne

En kæmpe fejl.

Sådan betegner Jesper Bach, bygherre på byggeriet på Adelgade 44-46, altså det tidligere rådhus, den kendsgerning, at store dele af bygningsmassen på grunden er revet ned - flere uger før grunden reelt tilhørte konsortiet bag byggeriet.

Nedrivningen havde nemlig stået på i mindst en uge, før Jesper Bach 5. februar havde betalt for grunden og dermed var den retmæssige ejer. Og der var hverken søgt om eller udstedt den obligatoriske nedrivningstilladelse.

Fejlen ligger hverken hos kommunen eller nedrivningsfirmaet, men hos mig alene

"Det er mig, der har misforstået tingene og lavet en stor fejl. Jeg har simpelthen taget en for hurtig beslutning, hvilket jeg beklager. Fejlen ligger hverken hos kommunen eller nedrivningsfirmaet, men hos mig alene," fastslår Jesper Bach og tilføjer:

"Lige så snart, vi blev gjort opmærksom på situationen, stoppede nedrivningen."

Uheldig situation

Borgmester Jørgen Gaarde (S) kalder sagen uheldig.

"Der hersker ingen tvivl om, at der skal være udstedt en nedrivningstilladelse, før man river en bygning ned. Og det siger sig selv, at man også skal være indehaver af de bygninger, man river ned," siger Gaarde og fortsætter:

"Lige så snart, vi blev opmærksomme på, at nedrivningen var sat i gang på et ulovligt grundlag, tog vi kontakt til bygherren og fik nedrivningen stoppet. Nu er det hele endt godt, men vi stod reelt i en situation, hvor aftalen om salget af grunden kunne være gået i vasken, men at bygningerne på grunden allerede var revet ned."

Nu er det lovligt

Efter at købsaftalen blev underskrevet, gik Skanderborg Kommune i gang med at behandle sagen og sørge for nedrivningstilladelse. Og når disse linjer læses, kan nedrivningen meget vel være sat i gang igen - denne gang på et lovligt grundlag.

Jesper Bach oplyser, at han i uge 8 inviterer de nærmeste naboer til et orienteringsmøde.

"Her vil der blandt andet bliver redegjort for de overordnede linjer i byggeriet og for tidsplanen for byggeriet," fortæller han.

Publiceret 12 February 2019 11:30