Heidi Klixbüll håber at finde en ny ejer til Høstbar, der har lyst til at drive cafébutikken videre under samme koncept som nu. Foto: Claus Sonne

Heidi Klixbüll håber at finde en ny ejer til Høstbar, der har lyst til at drive cafébutikken videre under samme koncept som nu. Foto: Claus Sonne

Høstbar sat til salg:

'Håber helt vildt, nogen vil føre konceptet videre'

Efter flere år i Skanderborg med først Landmad og nu Høstbar længes Heidi Klixbüll efter nye udfordringer

Af
Grethe Bo Madsen

skanderborg For Heidi Klixbüll lakker tiden med egen café og "blandet landhandel" på Adelgade mod enden. For et par måneder siden satte hun Høstbar til salg, og nu håber hun, der findes en anden engageret iværksætter derude, der kan se potentialet og charmen i Høstbar og måske tilmed kan tilføre noget nyt og spændende til konceptet.

Ind imellem har jeg det lidt ambivalent med beslutningen, for jeg har lagt så meget hjerteblod i den her forretning.

"Mit store ønske er naturligvis, at der er nogen, som vil køre konceptet videre, som det kører i dag. Konceptet med café og forretning samme sted er uden tvivl rigtig godt. Der er en skøn synergi, og vi har fået rigtig mange stamkunder i Skanderborg. Så hvorfor sælge nu, hvor det går så fint? Det har at gøre med, at jeg er en rastløs sjæl," fortæller Heidi Klixbüll.

"Jeg er iværksætter. Jeg har haft firma i 15 år, og når tingene bare kører, så begynder det at rykke i mig for, at der skal ske noget nyt. Derfor er tiden inde til, at Høstbar skal drives videre af af en anden ildsjæl."

Beslutningen om at sælge Høstbar har dog ikke været nem, og den har også småsimret et stykke tid.

"Ind imellem har jeg det lidt ambivalent med beslutningen, for jeg har lagt så meget hjerteblod i den her forretning. Men jeg er 52 år og må også indrømme, at jeg er lidt mør i knæene og har brug for nye udfordringer," griner hun.

Ramt af Landmads konkurs

Tiden i Skanderborg har budt på mange gode oplevelser, men også én, Heidi Klixbüll gerne havde været foruden. Da hun i 2016 startede op i Skanderborg, var det med franchise-butikken Landmad, og da kæden i 2017 gik konkures, ramte det også hende. Hun hun mistede sit indskud og den opbakning med indkøb og markedsføring, som kæden stod for.

Da konkursboet blev købt af De 5 Gaarde, håbede hun, at kædesamarbejdet blev ført videre, men sådan gik det ikke. De nye ejere ønskede ikke at føre butikkerne videre, men ville kun bruge navnet

Her havde andre nok kastet håndklædet i ringen, men ikke Heidi Klixbüll. I stedet satte hun nye skilte op og skiftede alt inventar, hvor der stor Landmad på, ud og 1. januar 2018 åbnede cafébutikken under navnet Høstbar.

"Vi fik vi et ordentlig gok i nøden, også økonomisk. Men det var jo ikke mig, der var gået konkurs, så jeg skulle bare op på hesten igen. Og det var den rigtige beslutning, for i dag kører Høstbar fint. Derfor håber jeg også bare så vildt, at der er nogen, der har lyst til at køre konceptet videre. Det har helt bestemt sin gang på jord," understreger hun.

Publiceret 11 February 2019 11:30