Bevæbnet med ild og saks:

Vegas Barbershop er åbnet i Hørning

Hørning er blevet en ny kombineret frisør og barber rigere med Vegas Barbershop

Af
Christina S. Johansen

Hørning Maskiner, saks og rager til håret, voks på kinder, ører og i næsen, og så lige en omgang ild i ørerne. Ja, man kan forvente lidt af hvert, når man besøger Vegas Barbershop i Hørning, må kunden i stolen konstatere.

"Kontanthjælp er bare ikke noget for mig. Jeg vil gerne arbejde, og jeg elsker mit job."

Bag den nye frisør og barber står 32-årige Ramadan Jammu fra Aarhus C.

Med familiens hjælp har han selv sat lokalet på Vester Alle 2Q i stand, og han har gjort sig umage med at skabe den helt rigtige stemning.

"Stedet skal gerne have følelsen af en gammeldags barbershop i USA. Vegas Barbershop skal være noget, som ikke er set lignende i Danmark," fortæller Ramadan Jammu, mens han finpudser kundens klipning.

"Jeg har altid et smil på"

Vegas Barbershop slog dørene op 22. januar. Det er Ramadan Jammus første egen forretning, men han har 15 års erfaring i frisør/barber-faget.

"Jeg lærte det i min brors salon i Syrien. Og i Syrien er man altså både frisør og barber, når man har sin egen salon," forklarer Ramadan Jammu.

Efter at have arbejdet flere steder i Aarhus-området følte han, at det nu var det rigtige tidspunkt at springe ud som selvstændig.

"Kontanthjælp er bare ikke noget for mig. Jeg vil gerne arbejde, og jeg elsker mit job. Jeg synes også, at jeg er god til det, og jeg har altid et smil på," fortsætter han på et flot dansk, taget i betragtning at han kun har været i Danmark i fire år.

"Det er rigtig godt at være frisør, når man skal lære sproget, for man snakker jo hele tiden med kunderne - og det gør jeg virkelig også," lyder det fra frisøren, som, mens han smiler stort, lige siger den obligatoriske:

"Rød grød med fløde."

Med ild fjerner Ramadan Jammu hår på ørerne. Foto: Christina S. Johansen

Med ild fjerner Ramadan Jammu hår på ørerne. Foto: Christina S. Johansen

En god placering

At valget faldt på netop Hørning, som stedet til Vegas Barbershop, var lidt en tilfældighed, men Ramadan Jammu var sikker på, at det ikke skulle være i Aarhus midtby.

"Du ved godt, hvor mange saloner der er dér, ik'," spørger han.

"Det er rigtig godt at være frisør, når man skal lære sproget, for man snakker jo hele tiden med kunderne - og det gør jeg virkelig også."

"Den her placering er god, fordi jeg har kort afstand hertil, og så ligger forretningen godt. Der kommer mange mennesker forbi, når de foreksempel skal i Netto eller bare kører forbi ude på vejen," fortsætter han.

For mænd i alle aldre

Ramadan Jammu lægger stor vægt på, at alle kunder skal tage hjem med følelsen af god service, da han jo godt er klar over, at mund-til-mund-reklame er den bedste af slagsen.

Og så vil han godt lige slå fast, at Vegas Barbershop er for alle - altså alle mænd. Man skal ikke tænke, at det er "alt for moderne til mig," siger han:

"Men jeg kan da sagtens sørge for, at du går herfra 20-år yngre, hvis du ønsker det."

Publiceret 06 February 2019 11:30