Samlede stort beløb ind:

Elever stod sammen for 'Verdens Piger'

Eleverne på 4. og 5. årgang på Niels Ebbesen Skolen arrangerede indsamlingsfest og samlede 18.000 kroner ind til Danmarks Indsamlingen 2019

Af
Grethe Bo Madsen

Skanderborg Et planlag Afrika-projekt på 4. og 5. årgang på Niels Ebbesen Skolen fik et twist og endte som en fantastisk indsamlingsfest onsdag aften i sidste uge, hvor forældre og elever sammen indsamlede over 18.000 kroner til Danmarks Indsamlingen 2019, der i år samlede ind til verdens udsatte piger.

"Vi er stolte og glade over resultatet af indsamlingen. I alt blev der indsamlet 18.218 kroner ved arrangementet, og beløbet blev sendt direkte videre til den nationale Danmarksindsamling, fortæller skoleleder på Niel Ebbesen Skolen Mari-Ann Togsverd.

Eleverne eget projekt

Indsamlingsfesten var elevernes eget projekt, og de havde arrangeret forskellige koncerter og optrin med blandt andet en tryllekunstner i løbet af de to timer, arrangementet varede. Samtidig havde de lavet boder, hvor de solgte pølsehorn, candyflos, popcorn, saftevand, sluch-ice og kager.

"Hele tanken bag var oprindeligt, at vi ville lave et tema om afrikansk kultur. I den forbindelse så vi et sport om Danmarks Indsamlingen og spurgte eleverne, som de ville være med til at støtte op om det," fortæller skolepædagog Peter Eggert.

Og den ide var eleverne med på. I tre uger har de arbejdet med at stable indsamlingsfesten på benene.

"De har været meget fokuserede, og mange børn, der måske ikke er vant til at shine fagligt, har her virkelig strålet. Der har været masser af praktiske opgaver, der skulle løses, og alle elever har været med."

Over 200 gæster

Peter Eggert er ikke i tvivl om, at eleverne også har gjort sig nogle gode erfaringer.

"De har oplevet, at løfter man i flok, så kan man få noget stort op at stå. Og samtidig har de fået mere fællesskab på tværs af klasserne," forklarer han.

"Undervejs har vi talt om, hvordan det er for børn at vokse op i andre lande og om de privilegier, vi har her i Danmark. Der er også nogle elever, der er kommet med billeder og har fortalt om, hvordan deres familier er planfaddere for et barn i Afrika."

Selve indsamlingsfesten forløb over al forventning.

"Det gik helt fantastisk. Vi havde forventet, der nok ville komme omkring 100, men der kom over 200," oplyser Peter Eggert.

Tilsammen fik 4. og 5. årgang på Niels Ebbesen Skolen indsamlet 18.200 kroner. Indsamlingsfesten blav rundet af på den store scene, hvor 5. årgang sang indsamlings-klassikeren 'We Are The World'. Privatfoto

Tilsammen fik 4. og 5. årgang på Niels Ebbesen Skolen indsamlet 18.200 kroner. Indsamlingsfesten blav rundet af på den store scene, hvor 5. årgang sang indsamlings-klassikeren 'We Are The World'. Privatfoto

"Super fed oplevelse"

En af de elever, der var med til at arrangere indsamlingen, er Sofus Lasgaard fra 5.a. Han skrev til UgeBladet ugen op til arrangementet og inviterede os med til festen.

"Jeg synes, det gik rigtig godt. Jeg er lidt stolt af, at der kom så mange, og at vi fik samlet alle de penge ind. Det gik meget bedre end vi havde regnet med, fortæller han.

Selv var Sofus med til at lave plakater op til indsamlingen og på selve dagen optrådte han sammen med sin klasse og solgte pølser i pølseboden.

"Jeg synes, det har været super fedt, og jeg vil virkelig gerne være med til at prøve noget lignende igen," fortæller Sofus.

Foto: Nicolas Cho Meier

Foto: Nicolas Cho Meier

Publiceret 05 February 2019 07:00