Kåret til årets Landsby: Nu vil Stjær være regionens bedste

Stjær har masser at byde på. Landsbyen er netop kåret til Årest Landsby i Skanderborg og er nu indstillet til Landsbyprisen i Region Midtjylland

Af
Grethe Bo Madsen

landsbyliv Over 100 borgere i Stjær mødte op mandag eftermiddag i sidste uge på landsbyens lille torv for med taler, bålfade og varm cacao at fejre titlen som Årest Landsby 2019 i Skanderborg Kommune, der ud over hæderen også blev belønnet med 5.000 kroner.

Landsbysamvirket fik velbegrundede indstillinger fra Adslev, Voerladegård, Landsbyklyngen Ejer Bjerge, Tebstrup, Låsby, Nr. Vissing, Landsbysamarbejdet om Veng Skole og Børnehus, Herskind, Skivholme, Sjelle og Stjær, og det var langt fra enkelt at vælge en vinder.

Stjær stak ud

Stjær stak dog ud i indstillingsbunken, med sine mange store og tværgående projekter, et overvældende indstillings dokument om helhedstænkning, de mange aktiviteter, foreninger, sponsor- og erhvervsstøttede løft af byens kvaliteter samt en række personlige fortællinger og anbefalinger af landsbyen.

Næste skridt er Region Midtjyllands Landbyprisen 2019, der belønnes med 150.000 kroner. Her er Stjær oppe mod syv andre landsbyer i regionen, nemlig Ørsted, Knebel, Voel, Fjordklyngen, Gludsted, Idom- Råsted og Sdr. Vium.

Vinderlandsbyen kåres af regionsrådet efter indstilling fra et ekspertpanel. Det sker i forbindelse med regionsrådets møde i slutningen af marts. I udvælgelsen lægger regionsrådet blandt andet vægt på udvikling gennem stærkt lokalt engagement og samarbejde med andre landsbyer - og at der er øje for natur, klima og kultur.

Publiceret 04 February 2019 08:30