Britney Spears sørgede for masser af omtale af Smukfest 2018. Arkivfoto Mike Madsen

Britney Spears sørgede for masser af omtale af Smukfest 2018. Arkivfoto Mike Madsen

Rekordomsætning og rekordoverskud:

Bedste Smukfest nogensinde

Når alt er betalt, gav Smukfest 2018 et overskud på godt 9 mio. kroner

Af
Claus Sonne

Med en omsætning på 191 mio. kroner og et overskud på godt 9 mio. kroner, begge dele rekorder, blev Smukfest 2018 den økonomisk bedste af de hidtil 39 festivaler i Bøgeskoven.

Det, og meget andet, kunne mere end 200 medlemmer af Skanderborg Festivalforening, der arrangerer Smukfest, glæde sig over at høre på årets generalforsamling, hvor foreningens formand Poul Martin Bonde kastede det ene positive budskab efter det andet efter forsamlingen.

"Det har været den bedste festival nogensinde, godt hjulpet på vej af mere end 14.000 frivillige," konstaterede Bonde - inden der blev holdt 'et minuts musik' til ære for Kim Larsen, hvis koncert sidste år blev den sidste i en længere række og i øvrigt satte publikumsrekord.

De tre B'er

Poul Martin Bonde betegnede 2018-festivalen som de tre B'ers festival.

Busser, brandfare og Britney gav os masser af omtale

"Busser, brandfare og Britney gav os masser af omtale," konstaterede Bonde.

Apropos omtale, så steg mediernes dækning af Smukfest endnu engang. Alene på dr.dk har der således været 471.000 visninger af en beruset kronprins Frederik, der giver Nephew et par mangelfuldt koordinerede hænder og ditto ben med på scenen.

I afdelingen for tal kan man notere sig, at 58 procent af festivalgæsterne i 2018 var kvinder, at gennemsnitsalderen på festivalgæsterne er 38,1 år samt at Smukfest over en periode på tre år skifter over 50 procent af sine gæster ud.

Der var stort fremmøde til årets generalforsamling i Skanderborg Festivalforening. Foto Sonne

Der var stort fremmøde til årets generalforsamling i Skanderborg Festivalforening. Foto Sonne

Publiceret 23 January 2019 11:30