Per Schrøder (tv), Mads Reese og på fotoet Jess Juul Hansen er ansigterne i Vinoble i Skanderborg, modtagere af Oplevelsesprisen 2018. Foto Sonne

Per Schrøder (tv), Mads Reese og på fotoet Jess Juul Hansen er ansigterne i Vinoble i Skanderborg, modtagere af Oplevelsesprisen 2018. Foto Sonne

Et skulderklap til de tossede vinhandlere

Vinoble fra Skanderborg løb med Oplevelsesprisen 2018

Af
Claus Sonne

Det blev Vinoble med base på Adelgade i Skanderborg, der løb med Oplevelsesprisen 2018, en pris det blev uddelt i sidste uge i forbindelse med ErhvervSkanderborgs nytårskur.

Det er en jury, der har kastet prisen, uddelt af de fire cityforeninger i kommunen, i retning af Vinoble. Men det er brugere af butikken, der står bag en række indstillinger. En af disse handler om, at man ofte kommer ud af Vinoble med noget andet end det, man gik ind for at købe. For det er svært ikke at blive grebet af stemningen, når Jess Juul Hansen, Mads Reese og Per Schrøder ruller sig ud. Og det gør de både tit og ofte.

Bobler på is

Da den udsendte træder ind i butikken dagen efter prisoverrækkelsen, er en flaske med bobler placeret på is. For prisen skal fejres.

Det er dog kun Mads Reese og Per Schrøder, der tager imod denne dag, for Jess Juul Hansen, chefen, er på ferie. Han er dog til stede i ånden, som han var det under prisuddelingen på Fælleden, i form af et foto - der dog gik lettere i stykker under den efterfølgende festivitas.

Men det er ikke noget, der bliver taget specielt tungt på, for der er plads til store armbevægelser og let til smil hos prisvinderne.

Sjovt at gå på arbejde

"Jamen, vi er selvfølgelig rigtig, rigtig glade for, at vi har vundet prisen. Det er jo et skulderklap, at folk godt kan lide at komme i butikken," konstaterer Mads Reese og funderer over, om det er lettere at skabe fest og farver, når man sælger en række produkter, som kunderne tilvælger og gerne vil forkæle sig med - set i forhold til, hvis man sælger varer, der er strengt nødvendige.

"Jeg ved det ikke, men sådan er det måske. Jeg kan i hvert fald konstatere, at den måde, vi 'arbejder' med vores kunder på, gør det sjovt at komme på arbejde. Samtidig er vi tre meget forskellige personer, men alligevel gode til at ping-ponge med hinanden," siger han.

Per Schrøder og Mads Reese flankeret af Lene Langballe og Isabel Morgenstern fra City4You. Foto Per Bille

Per Schrøder og Mads Reese flankeret af Lene Langballe og Isabel Morgenstern fra City4You. Foto Per Bille

Imens er Per Schrøder i gang med at ekspedere et par, der skal bruge en god flaske til en gave. De kommer ud af butikken med en Skanderborg-specialitet i form af den 60 procent stærke 'Ron Tres Loco De Vino', hvis navn sådan nogenlunde betyder 'en rom udviklet af de tossede vinhandlere'. Og tossede er, hvad de tre vinhandlere kalder sig selv.

Arne og håndbolden

Og så går det, som det ofte gør, når den udsendte gæster Vinoble. Der går snak i den.

Det viser sig nemlig, at vi har en fælles bekendt i form af Arne, der driver en Vinoble i Aarhus.

Det viser sig også, at den udsendte og Per Schrøder begge har en fortid som håndboldspillere i AGF. Og at vi i den boldgade har en række fælles bekendte.

Og det hele ender, som det med jævne mellemrum gør. Den udsendte kommer til at kigge på hylderne med rom og spørger, om der mon er noget spændende at finde der. Hvilket, indrømmet, er et dumt spørgsmål. For svaret er selvfølgelig ja.

Kort tid efter er der røget en flaske rom, lavet af den tidligere pornostjerne Ron Jeremy, i en pose. Og nej, det var ikke meningen ...

Oplevelsesprisen 2018:

Finalisterne

  Valbak Design, Hørning

  Maluna, Hørning

  StofogSy, Skanderborg

  Vinoble, Skanderborg

  RyBiograf

  KvicklyRy

Publiceret 21 January 2019 11:30