Ensomme majestæter klar til release-koncert i aften på Walthers

Skanderborg-bandet In Lonely Majesty er klar med ny single og musikvideo optaget i barndomsbyen

Af
Grethe Bo Madsen

skanderborg Med en sang om tvivlen ved de store valg i livet og om, hvad der vil ske, når valget er truffet, er Skanderborgbandet In Lonely Majesty aktuel med den nye singel, 'In Your Eyes', og deres debut album til release-koncerter landet over. Første koncert er i aften på Walthers Musikcafé i Skanderborg.

Musikvideoen til sangen er optaget i bandets hjemby, Skanderborg, på en flot efterårsdag. Se musikvideoen her

"Idéen var i bund og grund at skyde en lyrikvideo, kombineret med at fremvise vores hjembys, Skanderborgs, fantastiske natur, og så skulle det gøres i et one-take, fordi one-take videoer kan noget umiddelbart og ægte," forklarer bandet, der består af forsanger Lasse Helboe, Anders Rønne på trommer, Jeppe Vejs på Guitar samt Andreas Ohn på Bas.

"Det er selvfølgelig besværligt, og det kræver god forberedelse, timing, øvelse og held. Men resultatet er også bare helt rent, når det så lykkes. Og vi var pisse heldige, især med vejret. Vi var også heldige at de Skanderborgensere, der var ude at nyde vejret, var så søde, at de lige gad vente fem minutter, så vi ikke løb ind i dem i vores take. Og vi var heldige at vi nåede at få det i kassen i det to timers vindue vi opererede med i forhold til det naturlige dagslys."

Efter et 2017, hvor der for alvor var fart på, og hvor bandet blandt andet toppede hitlisten i Egypten med sangen 'Sing in the Dark', var på turne med Car Park North som opvarmningsband, og optrådte både internationalt i Egypten og i den hjemlige andedams Aftenshowet, samt havde sin egen turne, har 2018 været mere stille.

"2018 har stået på at færdiggøre EP’en. Det har betydet færre liveshows, men det er dog blevet til blandt andet live tv på DK4, velgørenhedsshowet PULS og koncert på Nibe Festival. Begge fede og nye oplevelser for os. Når man er et lille band som os, der prøver at skabe en eller anden form for gennembrud, så er det fantastisk at få de her oplevelser med på vejen. Det er i den grad med til at drive værket, og holde dampen oppe, når vi ikke på samme måde har kunnet komme ud til publikum som i 2017," fortæller de fire musikere.

Forventningerne til 2019 står på nogle flere shows, og mere ny musik.

"Vi har arbejdet hårdt på, at færdiggøre EP’en igennem lidt for lang tid, så vi glæder os til at arbejde med alt det nye materiale vi har til at ligge, og ikke mindst komme ud og præsentere det i løbet af sommeren og efteråret. I første omgang præsenterer vi selvfølgelig EP’en, derfor skal man også forvente, at vi kommer med nogle koncerter der virkelig sidder i skabet. Vi glæder os helt vildt!"

In Your Eyes

  Indiefolk bandet In Lonely Majesty udgiver 18. januar sin debut EP.

  Singlen 'In Your Eyes' er bandets andet udspil efter hittet 'Sing in the Dark', der blev et stort hit, efter det blev brugt i en international Pepsi reklame, og lå #1 på iTunes i Egypten, hvor bandet også har optrådt.

  'In Your Eyes' er, som resten af EP'en, produceret i samarbejde med Søren Balsner (Carpark North, Mads Langer, Jacob Dinesen).

  Musikvideoon til singlen er filmet i bandets hjemby: Skanderborg.

  Se musikvideoen her: https://youtu.be/txDJIaIuZig

  In Lonely Majesty spiller i januar release-koncerter landet over. Billetter kan købes på https://smukbillet.safeticket.dk/ilm

Publiceret 18 January 2019 10:30