Pia Saaby Sørensen (til venstre) ejer Saaby Design og Sandie Hulten er syerske. Foto: Christina S. Johansen

Pia Saaby Sørensen (til venstre) ejer Saaby Design og Sandie Hulten er syerske. Foto: Christina S. Johansen

Saaby Design skjuler mælkebaren med elegance

Vente- og ammetøj, som også kan bruges efter barslen, finder man i den nemt oversete butik Saaby Design

Af
Christina S. Johansen

Skanderborg Et par meters facadevindue med et diskret, hvidt skilt foran. Det er ikke meget, Saaby Design vækker opsigt i gadebilledet. Den lille forretning med vente- og ammevenligt tøj er faktisk temmelig nem at overse, men lige dér, midt mellem Broholt Begravelse og Salon Liliana, ligger den.

Adressen er Mindet 3.

"Her kommer ikke rigtigt nogen, selvom vi faktisk har været her i tre år," erkender ejeren af Saaby Design, Pia Saaby Sørensen.

Hun fortæller ærligt, at der måske bliver solgt en lille håndfuld stykker tøj om måneden.

Håbet er dog, at 2019 bliver året, hvor flere får øjnene op for butikken og webshoppen af samme navn.

"Vi håber at få brandet os, så vi kan komme op på bare 20 stykker tøj om måneden i første omgang, men vi ved godt, at det er en hård branche med megen konkurrence, som vi er i," siger Pia Saaby Sørensen.

Tøjet kan også bruges, når amningen slutter

Saaby Design laver tøj, som både er vente- og ammevenligt, og som man samtidig kan bruge bagefter. Tricket er nemlig at få tøjet til at se så "normalt" ud som muligt.

"Idéen opstod, da jeg selv ventede mit første barn. Jeg ville altså gerne kunne gå i Kvickly, uden at jeg med mit tøj signalerede, at jeg ammede. Desuden synes jeg ikke, at det ammetøj, man kunne købe, var specielt smart," siger Pia Saaby Sørensen.

Saaby Designs varer skulle altså både være praktisk og smart på samme tid. En sådan fusion blev fleksjobber og syerske Sandie Hulten ansat til at fremtrylle for tre år siden.

"Normalvis går praktisk og smart jo ikke hånd i hånd, så det var lidt af en opgave. Eksempelvis afviste jeg først Pias ide om en fin jakke i softshell - for det laver man da ikke fine jakker i. Men hey, det kunne man faktisk godt," siger Sandie Hulten om samarbejdet.

Legetæppet her var det, som startede Saaby Design, fortæller Pia Saaby Sørensen. Foto: Christina S. Johansen

Legetæppet her var det, som startede Saaby Design, fortæller Pia Saaby Sørensen. Foto: Christina S. Johansen

Legetæppe var første idé

Egentlig begynder historien om Saaby Design et lidt andet sted. Før idéen om amme/ventetøj havde Pia Saaby Sørensen nemlig allerede udtænkt et kombineret leggetæppe og sækkestolspude - også under barslen med sin første datter.

Det var et opgør med det, som hun kalder for "Kina-tæpper i vilde farver". "Vores legetæppe er med et fast underlag, så barnet ikke skrider, og så er det ikke plastret til med en masse stimuli. Desuden var min datter en smule sensitiv, og det at være i en sækkestol gav hende mere ro, da hele det taktile berøringssystem blev stimuleret. Derfor udviklede jeg også dette," siger Pia Saaby Sørensen.

Legetæppet/puden kan også købes i forretningen, hvor der bliver syet i kælderen, er butik i stueetagen og kontor på første etage.

Butikken har åbent tirsdag og torsdag klokken 9-15 og efter aftale - eksempelvis som et besøg i en mødregruppe.

Fra en helt anden verden

At udtænke amme- og ventetøj er en helt anden boldgade end Pia Saaby Sørensen hovedbeskæftigelse. Under navnet PS Contact ejer hun nemlig tre bosteder inden for psykiatri og handicap på Sjælland. Hun er derfor på Sjælland 1-2 gange om ugen, men styrer ellers de 120 medarbejdere fra et kontor ovenpå butikken på Mindet 3.

Hun siger selv at Saaby Design giver hende et dejligt afbræk og en god kontrast fra nedskæringer i psykiatrien og hårde skæbner til folk i lykkelige omstændigheder og "småproblemer" som, hvilken farve næste kjole skal være i.

Hun har giftet sig her til kommunen og bor nu i Gram med mand og to døtre.

Publiceret 09 January 2019 10:30

SENESTE TV