Jens Nygaard Andersen foran det nybyggede 1400 kvadratmeter store, moderne lager og hovedkvarter for virksomheden Smoke-It på Klank ved Galten. Her er også både netbutik og fysisk butik. Foto: Erland Rasmussen

Jens Nygaard Andersen foran det nybyggede 1400 kvadratmeter store, moderne lager og hovedkvarter for virksomheden Smoke-It på Klank ved Galten. Her er også både netbutik og fysisk butik. Foto: Erland Rasmussen

Havnearbejder bag erhvervseventyr i Galten

Jens Nygaard Andersen ville købe en e-cigaret til konen - i dag driver familien Smoke-It med nyt hovedkvarter på Klank, 24 butikker og 90 ansatte

Af
Erland Rasmussen

"Jeg har nok ikke haft tid til at tænke over det, men når du nu spørger, om jeg nogle gange kniber mig selv i armen, så kan jeg godt se, at historien om min virksomhed er lidt af et erhvervseventyr."

Sådan siger Jens Nygaard Andersen, 55 år, ejer af Smoke-It, som netop har taget et splinternyt og 1400 kvadratmeter stort hovedkontor og lager i brug i Erhvervsparken Klank ved Galten.

Hurtig udvikling

Her driver han virksomheden, som sælger e-cigaretter og tilbehør hertil, men også hans kone, Diana, samt sønnerne Casper, 28 år, Jesper, 23 år, og Mads, 15 år, arbejder her.

De seneste års vokseværk for virksomheden havde gjort, at det 450 kvadratmeter store tidligere lokale på Engvangsvej i Skovby var blevet alt for trangt. Derfor investerede Jens Nygaard Andersen i det nye domicil på Klank, som samtidig også er fremtidssikret med plads til udvidelse.

"Vi er ved at lave butik nummer 24 ude ved Elgiganten i Tilst. Dertil kommer to butikker i London, som er franchisebutikker. Vi har virkelig haft travlt i de sidste otte år," erkender ejer og administrerende direktør Jens Nygaard Andersen.

Mål om 100 butikker

Der er 90 ansatte og heraf arbejder knap 15 på hovedkvarteret. De 24 butikker, som også er ejet af Smoke-It, drives topstyret fra Klank, hvorfra der også sendes varer ud.

Dertil kommer distriktschefer og butikschefer rundt omkring i landet. På Klank findes også en netbutik, ligesom der også er en fysik butik her.

Hos Smoke-It har man ambitioner om yderligere vækst.

"Vore butikker ligger strategisk fordelt landet over, så vi kan sige, at vi er landsdækkende. Vores mål er at etablere en ny butik om måneden, indtil vi når op på 100," siger Jens Nygaard Andersen.

Historien bag

Det begyndte, da Jens Nygaard Andersen skulle finde ud af, hvor man kunne købe en e-cigaret til hans kone, Diana. E-cigaretter var på det tidspunkt stort set ukendte i Danmark og efter at have googlet det på nettet, nåede Jens Nygaard Andersen frem til en leverandør i Kina, hvor han imidlertid ikke kunne købe færre end 20 e-cigaretter.

"Dengang var jeg havnearbejder, og jeg solgte derefter de 19 resterende e-cigaretter til kollegerne på havnen, og efterfølgende ville de have flere, så man kan godt sige, at hele eventyret startede på havnen i Aarhus," siger Jens Nygaard Andersen.

Det var i 2010, og derfra spredte det sig som ringe i vandet med salget af e-cigaretterne.

Jens Nygaard Andersen blev i første omgang i sit job på havnen, som han elskede og havde haft siden 1994, men til sidst måtte han stoppe på havnen, fordi det var umuligt at overkomme begge dele.

Familien Andersen fra venstre Diana, Casper, Jesper og Jens.

Familien Andersen fra venstre Diana, Casper, Jesper og Jens.

I 2012 tog Jens Nygaard Andersen springet og åbnede den første fysiske butik på Klostertorvet i Aarhus.

"Det blev en stor succes, og der kom kunder fra hele landet," husker Jens Nygaard Andersen.

Siden er det gået slag i slag til det nuværende antal på 24 butikker.

Det var ikke planlagt

Jens Nygaard Andersen vil alligevel ikke kalde sig selv for iværksætter.

"Jeg har aldrig haft som mål at blive selvstændig. Det var slet ikke planlagt, men skete nærmest ved en tilfældighed. Timingen var mit store held," siger Jens Nygaard Andersen.

Publiceret 04 January 2019 11:30

SENESTE TV