"Hvorfor skal det hele tiden være så svært?"

Pårørende til demensramt er skuffet over Skanderborg Kommune

Af
Claus Sonne

Da Kurt Benny Larsen for to år siden fik konstateret demens i et tidligt stadie, i en alder af kun 62 år, var det samtidig begyndelse på en kamp, med Kurt og hustruen Vivian Holst Villadsen på den ene side og Skanderborg Kommune på den anden. For Vivian er dybt frustreret på flere felter, noget UgeBladet tidligere har skrevet om.

"Jeg står tilbage med opfattelsen af, at det er svært at få en dialog i gang med kommunen. Og når dialogen endelig er der, så er den fyldt med misforståelser," siger hun og kommer med et eksempel.

"Skanderborg Kommune troede eksempelvis at jeg søgte befordringsgodtgørelse i forbindelse med det demensprojekt, som Kurt er blevet en del af (læs mere her på siden), men det har jeg aldrig bedt om. Kørslen til og fra Vejle, hvor forsøget har dansk base, betales nemlig af projektet."

Et anden frustrationspunkt handler om ledsagelsen til Vejle, en by Kurt skal besøge hyppigt i de næste mange måneder.

"Kurt har fået bevilliget to timer til ledsagelse om ugen. Ud over at det jo ikke række i forhold til en tur med Vejle, så kan jeg ikke forstå, at jeg ikke kan få tildelt de to timer. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er det lettest og mest trygt for både Kurt og jeg, at det er mig, der tager med ham. Men Skanderborg Kommune siger nej med henvisning til, at jeg skal aflastes. Den beslutning synes jeg faktisk selv, at jeg skal og kan tage," siger Vivian.

Hun kan godt forstå, hvis Skanderborg Kommune, og sådan føler hun det er, er trætte af, at hun kontakter presse og politikere.

"Men når jeg ikke føler, at den direkte kontakt til kommunen fører til noget, så kan jeg desværre ikke se andre muligheder," siger hun.

Publiceret 03 January 2019 13:00