Himmelbjerggården skal være ramme om innovative levefællesskaber, kontorfællesskaber og almennyttige aktiviteter. Alle med det sigte at støtte op om en bæredygtig udvikling. Pressefoto

Himmelbjerggården skal være ramme om innovative levefællesskaber, kontorfællesskaber og almennyttige aktiviteter. Alle med det sigte at støtte op om en bæredygtig udvikling. Pressefoto

Fugl Føniks er landet på Himmelbjerggården

Byrådet har vedtaget at igangsætte en for-offentligheds høring i tre uger for at indsamle ideer og forslag til det videre arbejde planarbejde for Himmelbjerggården

Af
Grethe Bo Madsen

Der blev sat fuld damp på superlativerne, da Venstres Bent Jacobsen satte ord på sin begejstring for visionerne for det kommende Nordisk Inspirationscenter for Bæredygtig Udvikling på Himmelbjerggården, der blandt andet har som mål at give inspiration til bæredygtig udvikling og forandring ikke kun for den enkelte, men for virksomheder, organisationer og hele samfundet.

"Fugl Føniks er landet på Himmelbjerggården, og planerne sætter højskolehjerterne i bevægelse," lød det blandt andet fra Venstres begejstrede gruppeformand.

Da de nuværende ejere af Himmelbjerggården, den socialøkonomiske virksomhed WeCreation, købte Himmelbjerggården efter der i en årrække havde været døgninstitution for unge med særlige behov på stedet, var planerne for Nordisk Inspirationscenter stadig i støbeskeen, og det var svært at udarbejde en fuldstændig beskrivelse af projektet.

Derfor gav kommunen i oktober 2017 Himmelbjerggården en 3-årig landzonetilladelse, der gav mulighed for at igangsætte nogle af aktiviteterne.

Inden den tilladelse udløber skal der udarbejdes et kommuneplan tillæg og en lokalplan for området.

Byrådet tog på sit møde onsdag aften i sidste uge første skridt i den proces, der skal gøre visionerne om et innovativt og bæredygtigt samlingspunkt med levefællesskab, kontorfællesskaber, uddannelser og almennyttige aktiviteter til virkelighed, da det vedtog at igangsætte planarbejdet med en for offentlighedshøring i tre uger.

Publiceret 09 December 2018 09:00

SENESTE TV